Tsjechische Dierenarts met illegale pups bij de grens overgang Erlangen betrapt.

Gepubliceerd op 8 mei 2017 om 17:05

Dhr. Ben Weijts een financiële ondersteuning vanuit België zou ook op zijn plaats zijn. Of gaat u nu eindelijk eens een keer de illegale handel beter aanpakken!

Tsjechische Dierenarts met illegale pups bij de grens overgang Erlangen betrapt.

NÜRNBERG / ERLANGEN

In de nacht rond 3 uur werd een (Skoda Octavia) met Tsjechisch kenteken staande gehouden op de parkeerplaats. De politie trof daarbij aan 42 pups in veel te kleine vervoerboxen zonder water en eten en de bestuurder is een Dierenarts. Er zaten geen papieren bij de pups en ook niks waaruit bleek dat de dieren inentingen gehad zouden hebben!
Tien verschillende rassen, waaronder Labradors, Beagles en Bordeauxdogs.
De jongste pup is slechts vier tot vijf weken oud. Veel te jong bij de moeder weggenomen. De pups hadden een rit van uren achter de rug en zouden nog uren moeten reizen voordat ze op de plaats van bestemming aangekomen zouden zijn. Uit de eerste onderzoek resultaten van de politie, zouden de pups bedoelt zijn voor België.

#broodfokmoetstoppen

Vanaf 4 uur in de ochtend is het spitsuur voor de medewerkers – dierenverpleegkundige van de opvang. Opvang ruimtes in orde maken, pups de eerste zorg verlenen en in de vroege ochtend werden de pups aan dierenarts voorgesteld. Op het eerste gezicht doen de pups het goed.
Maar het vermoeden bestaat dat ze fit gespoten zijn voordat ze op reis gingen.

De komende dagen weet men pas meer over de gezondheid van de pups. Er zijn meerdere laboratoriumonderzoeken gaande. En dan is het ook pas duidelijk of alle pups een kans op overleven hebben.

Voor de duidelijkheid mochten de pups het overleven dan zullen ze voorlopig nog niet bemiddeld worden. Ze moeten eerst stabiel zijn, dan als ze 12 weken oud zijn worden ze gevaccineerd voor Rabiës. Deze heeft een inwerk tijd van drie weken dus op zijn vroegs in juli zouden ze voor bemiddeling in aanmerking komen.

Mocht u het dierenasiel willen helpen dit kan doormiddel van een donatie.

Vanuit Nederland, België ect

IBAN DE 98 7605 0101 0005 8976 16 BIC SSKN DE77 XXX omschrijving "2. Puppies Transport 2017 "

Film: https://www.facebook.com/Nuernberger.Nachrichten.Online/videos/1700230363327190/