Broodfok herkennen

Een malafide fokker kan zich professioneel opstellen. Er gaat veel geld om in de handel vandaar dat ze een prachtige ontvangstlocatie kunnen hebben. Een mooi verkoop verhaal hoort bij hun verkooptechnieken. Toch is een malafide handelaar makkelijk te herkennen. Hieronder zullen wij diverse punten behandelen waaraan ze te herkennen zijn. 

 • Broodfokkers maken hoofdzakelijk gebruik van de vele verkoopsites die te vinden zijn op het internet. Vooral Marktplaats staat vol met advertentie's van Broodfok puppy's / kittens. Ruim 70% van deze advertentie zijn van broodfokkers - malafide handelaars.
 • Controleer de handelaar, Google op ervaringen vele zijn al bekend op het internet, en Google op telefoonnummers of bekijk onze lijsten daar staan er ook al veel op.
 • Kijk altijd of de handelaar meer advertenties heeft geplaatst, bijv. marktplaats deze heeft aan de rechterkant van het scherm de mogelijkheid om op  bekijk alle advertenties te klikken. Staan er dan meerdere nestjes en ook nog andere rassen dan betreft het een Broodfokker.
 • Als u leest dat ze ook aan huis bezorgen, dan weet u gelijk voor 100% zeker dat het een malafide fokker / handelaar is.
 • Laat je niet verleiden door de tekst hoe mooi deze ook is, ze weten heel goed wat ze moeten schrijven. Als ze schrijven dat beide ouders getest zijn op erfelijke ziektes trap hier niet in. Of vraag naar de officiële testuitslagen Het zelfde geld voor de gezondheidsverklaring van de dierenarts, het kan zijn dat deze niet naar waarheid ingevuld is. Zorg voor een goede koopovereenkomst waar u zelf ook achter staat! Vraag aan de fokker of de pup gechipt en aantoonbaar geregistreerd is in de databank en vraag om het PASPOORT en kijk deze goed na.
 • Kijk bij meerdere rassen wees niet verbaasd als je daar de zelfde handelaar weer tegen komt maar dan heeft die ineens een andere plaats naam ingevuld  of andere naam....ze gebruiken vaak het zelfde telefoonnummer maar kan zo ook ineens veranderen.
 • Foto's zeggen niks hoe mooi deze ook zijn, kijk hier dus doorheen ze weten namelijk heel goed hoe ze de perfecte foto moeten maken. Je zult geen foto's zien van puppy's  / kittens samen met hun moeder. En ze gebruiken vaak dezelfde foto's die niet overeen komen met de pups die er zijn.
 • Kijk goed naar de foto's zie je ergens zaagsel, stro of hekken van verblijfplaatsen dan is de kans zeer groot dat het om een Malafide  fokker gaat. Deze puppy's / kittens groeien absoluut niet in een huiselijke kring op, maar zullen ergens in een schuur / ruimte  verblijven.
 • De fokker zal de pup / kitten ophalen net voordat u komt en in huis leggen. U kunt altijd vragen of u de ruimte mag zien waar de puppy's / kittens met hun moeder  verblijven. Vraag naar de moeder krijgt u deze niet te zien dan moet er al een groot vraagteken bij u naar boven komen.  Als het een broodfokker is zal hij een smoes verzinnen waarom dat op dat moment niet mogelijk is. De kans bestaat dat hij wel ineens een moederhond wil halen maar bij een broodfokker is dit vaak niet de moeder maar een andere hond / kat die er tip top uit ziet.
 • Mocht u twijfels hebben doe het dan niet! 
 • Verwacht niet dat de fokker u allerlei vragen zal stellen over u leefsituatie, hij is hier niet in geïnteresseerd. Een goede fokker vraagt u naar u leefsituatie een broodfokker vraagt daar niet na.
 • Luister naar je gevoel niet naar je hart ook niet als de fokker je gelijk een puppy / kitten in je armen drukt. Broodfokkers doen dit namelijk allemaal want, wie smelt er nu niet als je in die kleine oogjes kijkt! 
 • Broodfokkers halen vaak hun puppy's / kittens uit Oostblok landen. Deze dieren hebben vaak geen medische zorg gekregen, en zijn vaak ook te vroeg van de moeder gescheiden waardoor de weerstand en de socialisatie problemen met zich mee brengt. De stempels, stickers en aantekeningen in het paspoort zijn geen garantie dat het dier ook daadwerkelijk de inentingen en behandelingen heeft gehad.
 • Als koper van een puppy / kitten bepaalt u of u de malafide fokkerijen in stand wilt houden of niet. Wanneer u een pup / kitten bij een verkeerde fokker koopt, houdt u deze zeer dieronvriendelijke wanpraktijken in stand. Weiger dit dus en help deze boodschap te verspreiden zodat anderen mensen ook de malafide fokkers leren herkennen.

 

Koop met je verstand  en niet met je hart!