Dierenpaspoort

Hieronder uitleg over het dierenpaspoort welke na 29 december 2014 Europees geldig zijn en welke niet.

Het Europese Paspoort wat nu alleen nog geldig is als echt paspoort  begint altijd eerst met de landcode, en daarna de landletters.

Zoals hier te zien is op de foto.

 

Als u op de foto's klikt zullen deze vergroot worden!

 

Dus ingeval van een in Nederland gefokte en gechipte hond begint het met de landcode 528 gevolgd door NL en daarna het paspoortnummer.

 

Dit geld voor iedere Europese lidstaat.

DE landencodes en de landletters kunt u vinden in onderstaande lijst.

http://cms.webbeat.net/contentsuite/upload/chp/file/landencodes%20chip.pdf

Paspoorten voor 29 december 2014 uitgegeven blijven als paspoort (reisdocument) geldig.

 

Onderstaand paspoorten die niet meer geldig zijn als paspoort, hadden dus afgeplakt moeten worden, als die zijn uitgegeven na 29-12-2014.

Heeft U een ander paspoort gekregen zoals hierboven  na 29-12-2014, dan is die niet meer geldig als reisdocument. Wat aan dit paspoort fout is,is dat de landcode wel goed staat, maar het landnummer er na komt en dit had dus NL moeten zijn.

En kan alleen maar gebruikt worden als vaccinatieboekje.

Daarbij is de verplichting die Europa stelt dat alles wat te zien is van de Europese Unie onzichtbaar moet worden gemaakt. Dus de gele ring en Europese Unie moet worden afgeplakt.

 

Zo werkt het dus voor iedere lidstaat van de Europese Unie.

Helaas zien wij bij honden die geïmporteerd worden van uit de Oostbloklanden maar ook  omringende landen nog steeds paspoorten terug van het oude model zonder dat deze voldoen aan de Europese norm dat alles onzichtbaar is gemaakt.  

Een paar van deze staan hier onder, deze honden zijn dus illegaal geïmporteerd bij landen die een paspoort verplichten. Maar ook zijn deze illegaal als ze vanuit een ander land waar een paspoort verplicht is, naar uit Nederland in komen.

Onderstaande modellen zijn dus niet geldig.

Bovenstaande is dus een fout paspoort en had afgeplakt moeten worden.

Het paspoortnummer had dus moeten zijn,  056-BE en dan het paspoortnummer.

Dit paspoort is uitgegeven na 29 december 2014 en is dus eigenlijk alleen maar een vaccinatieboekje terwijl de pup uit Hongarije komt, waar een paspoort ook verplicht is en deel uitmaakt van de EU, en toch zonder geldig paspoort door meerdere landen is gekomen waar een paspoort verplicht is. In principe dus illegaal. Ook hier is alles van de EU ook nog zichtbaar.

Het paspoort had moeten beginnen met de landcode van Hongarije 348 en dan gevolgd door HU en dan het paspoortnummer.

 

Let dus op als u een pup wilt aanschaffen, en kijk eerst het paspoort en de rest van de papieren na voordat u een pup koopt, of er wel een geldig paspoort bij de pup zit.Iedere pup heeft recht op een eigen geldig Europees paspoort.