Maart 2021
Februari 2021

Zoals iedereen weet zijn de fokkers in Nederland gebonden aan bepaalde criteria t.a.v. het fokken met b.v. kortsnuiten

Beste volgers, zoals iedereen weet zijn de fokkers in Nederland gebonden aan bepaalde criteria t.a.v. het fokken met b.v. kortsnuiten, ook bewust dwerg hondjes fokken of ze willen hebben is gewoon not done, men verminkt hier complete rassen mee, welke gezondheidsproblemen hierdoor krijgen.Raar is het dan natuurlijk wel dat die rassen wel ingevoerd mogen gen worden dor de handel.Onderstaand ziet u een voorbeeld, welke Lelystad betreft met een import pup uit Hongarije.Open fontanel, dat wil gewoon zeggen dat de hersens niet in die schedel passen en daar door de schedel of moeilijk sluit of totaal niet, sluit deze wel dan kan het zijn dat de hond later altijd last heeft van koppijn. Ook als je de foto goed bekijkt vooral het gebied rondom de ogen is niet normaal, ogen puilen wat uit (hopelijk sluiten de oogleden nog wel, maar kale randen en ook zit hier duidelijk het merle gen in, hopelijk niet van moeders en vaders kant samen, want dan kan zowel doofheid als blindheid tot gevolg hebben.Waar wij voor staan is dat deze honden, waar in Nederland qua erfelijke afwijkingen bij wet niet mee gefokt mag worden deze ook niet met import Nederland ingehaald mogen worden en verkocht.

Lees meer »

Inspectiedienst LID en dierenpolitie halen 61 honden uit woning.

Bij de hercontrole op woensdag 3 februari van een woning in een gemeente in Twente, zijn 61 honden van verschillende kleine rassen aangetroffen. De hercontrole werd uitgevoerd door inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en een agent van de dierenpolitie Twente. Veel hondjes hadden een erg vervuilde vacht, zaten in donkere ruimtes, kattenbenches of zelfs kastjes. De vloer van vrijwel de hele woning lag bezaaid met uitwerpselen en was doordrenkt met urine. De honden zijn allemaal in beslag genomen.

Lees meer »
Januari 2021

Dierenbescherming maakt zich zorgen over hondenhandel via Marktplaats!

Door corona is er het afgelopen jaar een ware run op honden ontstaan: een pauze wandeling is immers een fijne onderbreking van de thuiswerkdag. Dierenasiels zijn dan ook leger dan ooit. Maar er is een keerzijde: de handel in honden op Marktplaats bloeit ook als nooit tevoren. Daar worden potentiele kopers niet uitgebreid gescreend, waardoor de honden soms in korte tijd van baasje naar baasje gaan.

Lees meer »

Pup kopen in het buitenland...

Als een hele tijd, zijn er veel Belgen die op MP adverteren, niet altijd zichtbaar, sommige gebruiken een Nederlandse stad of plaats in de advertentie, en neem je contact op dan moet je ineens naar België toe.

Lees meer »