Zoals iedereen weet zijn de fokkers in Nederland gebonden aan bepaalde criteria t.a.v. het fokken met b.v. kortsnuiten

Gepubliceerd op 20 februari 2021 om 11:05

Beste volgers, zoals iedereen weet zijn de fokkers in Nederland gebonden aan bepaalde criteria t.a.v. het fokken met b.v. kortsnuiten, ook bewust dwerg hondjes fokken of ze willen hebben is gewoon not done, men verminkt hier complete rassen mee, welke gezondheidsproblemen hierdoor krijgen.
Raar is het dan natuurlijk wel dat die rassen wel ingevoerd mogen gen worden dor de handel.
Onderstaand ziet u een voorbeeld, welke Lelystad betreft met een import pup uit Hongarije.
Open fontanel, dat wil gewoon zeggen dat de hersens niet in die schedel passen en daar door de schedel of moeilijk sluit of totaal niet, sluit deze wel dan kan het zijn dat de hond later altijd last heeft van koppijn. Ook als je de foto goed bekijkt vooral het gebied rondom de ogen is niet normaal, ogen puilen wat uit (hopelijk sluiten de oogleden nog wel, maar kale randen en ook zit hier duidelijk het merle gen in, hopelijk niet van moeders en vaders kant samen, want dan kan zowel doofheid als blindheid tot gevolg hebben.
Waar wij voor staan is dat deze honden, waar in Nederland qua erfelijke afwijkingen bij wet niet mee gefokt mag worden deze ook niet met import Nederland ingehaald mogen worden en verkocht.

 

Onderstaande pup wordt Gratis weggegeven, natuurlijk gelijk gegadigden en staat deze op gereserveerd.
Te gek voor woorden natuurlijk als je bedenkt dat deze handelaar zich makkelijk van de pup ontdoet, terwijl hij zelf ook nog schrijft dat er mogelijk in de toekomst DA kosten kunnen komen voor dit hondje. Een echte handelaar dus die de pup snel van de hand doet, om ervoor te zorgen dat hij geen verdere kosten krijgt.
Gek, want in zijn advertenties normaal schrijft hij dat hij 2 jaar garantie geeft op dit soort afwijkingen.
echter nu gebruikt hij snel een ander account, wat dan weer niet zo opvalt.

 


«   »