Een goede brief aan..... Beste House of Animals,

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 10:45

Geschreven door Chris Davids.

Natuurlijk is “Geen gezeur pup tot aan de deur” een goede actie geweest en ik hoop dan ook dat er een eind komt aan deze walgelijke manier van de handel in hondjes. Wat mij wel opvalt, is dat er hier uitsluitend gesproken wordt over broodfok handelaren. Natuurlijk is er nog veel meer van dit soort afschuwelijke handel in Nederland.

Om het niet al te moeilijk te maken neem als voorbeeld Pups voor Adoptie van Adrie Kok. Hier worden de hondjes niet thuis afgeleverd maar naar een afgesproken (parkeer) plaats gebracht. Daar krijgen de mensen een hondje in hun handen geduwd, wat ze ook alleen maar op een foto hebben gezien. Die hondjes komen dan vaak uit Italië en hebben dan natuurlijk al een aardige busreis achter de rug. Als je deze handel, waar ook weer veel zieke hondjes tussen zitten vergelijkt is dit natuurlijk precies hetzelfde. Het is en blijft voor mij totaal onbegrijpelijk hoe mensen een hondje kunnen “kopen” zonder het in levenden lijve gezien en ontmoet te hebben. Helaas blijkt dat de meeste hondjes via stichtingen enz. zo alleen vanaf een foto op facebook op marktplaats verkocht worden. Deze Adrie Kok heeft uiteraard nog meerdere “stichtingen” op zijn naam staan zoals Setters voor Adoptie, natuurlijk wordt er hier op exact dezelfde manier gewerkt, 50% aanbetaling bij het bestellen dan wordt de hond voor je gereserveerd en 50% twee weken voor het transport naar Nederland. Probeer niet om te annuleren dan ben je de aanbetaling bijna geheel kwijt deze grapjas betaald je dan van de al betaalde 50% = € 175,00 slechts € 17,00 terug de rest is zogenaamd onkosten. Dit is dan natuurlijk volledig in strijd met de consumenten rechten omdat het hier verkoop op afstand betreft heeft de koper gewoon recht op 100% terugbetaling van de aanbetaling.

Misschien wordt het ook eens tijd dat House of Animals zich ook inzet tegen de illegaal in Nederland werkende groepen en stichtingen. Weet u ze niet te vinden kan ik u er ala minuut meer dan honderd aanleveren. Het is toch te gek voor woorden dat u (Karin Soeters) bij Jinek naast twee BNers zit die daar een beetje reclame zitten maken en veren in de reet steken van een illegaal in Nederland opererende groep genaamd ACE.

Dit clubje en zo zijn er nog veel meer hebben geen enkele erkenning geen KvK geen UBN helemaal niets. Kom overeind en help deze rommelaars in de hondenhandel te stoppen. Via dit soort rommelaars worden jaarlijks tienduizenden hondjes vanuit heel Europa en daarbuiten in Nederland verkocht, zij noemen dat liever adopteren maar u als House for Animals weet natuurlijk ook dat je een hondje niet kunt adopteren ook al klinkt het wel leuk.

Dan wil ik iedereen er op attent maken dat je een hondje voor ZIJN /HAAR leven neemt en dat is in Nederland gemiddeld tussen de 12 en 15 jaar. En het is natuurlijk niet de bedoeling om een hondje als corona troost aan te schaffen en straks na deze corona crisis er weer zo snel mogelijk afstand van doet en dan maar naar een asiel brengt.

Met diervriendelijke groeten van Chris Davids.