Home » Instanties

Dierenpolitie

Dierenmishandeling en dierenverwaarlozing kunt u melden via het landelijk meldnummer 144 Red een dier. U kunt het meldpunt ook bellen als een (gewond) dier in nood is. Tevens als u verdachte advertentie ziet en dan hebben wij het over misverstanden met advertenties op bijv Marktplaats.....pups die gecoupeerd zijn dit is namelijk strafbaar, of pups die uit het buitenland komen en geen rabies enting hebben gehad. De centralist geeft uw melding door aan de juiste organisatie. Dit kan de dierenpolitie zijn, maar bijvoorbeeld ook de Dierenbescherming of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dit hangt af van uw melding.

 

In geval van verdachte advertentie's verzamel hiervan bewijs materiaal: advertentie kopie, naam, telefoonnummer en de link van de advertentie.

 

Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) De inspecteurs van de  (LID) behandelen meldingen over mogelijke broodfok, maar pas nádat melding is gemaakt van het feit dat er puppies verkocht worden die er slecht aan toe zijn of als de huisvesting niet in orde is. https://www.dierenbescherming.nl/wat-wij-doen/ons-werk/dierenleed-bestrijden/inspectiewerk

NVWA

 

 

België

Melden van verwaarloosde dieren / dierenmishandeling of problemen met de koop / verkoop van dieren meld het hier.

Of heeft u een dier gekocht bij een handelaar wat niet pluis is meld het dan hier

http://www.vlaanderen.be/nl/natuur-en-milieu/dieren/melden-van-verwaarloosde-mishandelde-dieren

 

Vier Voeters

HELP VIER VOETERS IN DE STRIJD TEGEN DE MALAFIDE HONDENHANDEL!

Heeft u verdachte verkoop van puppy’s opgemerkt? Bent u slachtoffer geworden van een malafide hondenhandelaar? Kent u getroffen hondeneigenaren die hun ervaring willen delen? 

Meld het hier:

http://www.stoppuppytraders.org/nl-NL/vecht-samen-met-vier-voeters-tegen-de-malafide-hondenhandel#menu-item-node-45