Meld misverstanden met dieren op marktplaats bij 144.

Gepubliceerd op 15 april 2015 om 22:13

Meld misverstanden met dieren op marktplaats bij 144.
(TIP): Maak printscreens sla deze op voor het geval de advertentie ineens verwijderd is. Zorg dus altijd dat je het bewijs (naam e-mailadres telefoonnummer e.c.t) al veilig gesteld hebt dit kun je dan altijd overdragen aan de dierenpolitie mocht dit nodig zijn!

Vandaag circuleerde er weer een naar bericht over honden in een advertentie op marktplaats die gecoupeerd afgeleverd konden worden.


Dit bericht kwam mij via Facebook onder ogen en degene die het gepost had heeft ook 144 gebeld. Ze reageerde vervolgens op haar bericht dat het goed is om meer meldingen te doen, maar het niet aan marktplaats te rapporteren want dan wordt de advertentie verwijderd.


Ook ik heb dus 144 gebeld en inmiddels is me iets meer duidelijk geworden over de werkwijze en wat ze nodig hebben om daadwerkelijk iets voor de dieren te kunnen doen. Het is belangrijk om de advertentie te laten bestaan want alleen zo kunnen ze achterhalen wie 'm geplaatst heeft en waar de dieren zich bevinden. Ook in deze advertentie stonden alleen initialen en was de adverteerder enkel per email te bereiken.

De dierenpolitie heeft eerst toestemming van de officier van justitie nodig voor ze verdere stappen kunnen gaan zetten. Hier gaat even iets tijd overheen helaas. Hebben ze die toestemming dan kunnen zij veel meer dan jij en ik. Maar daarvoor moet de advertentie wel blijven bestaan anders hebben ze niets meer!


Dus: zie je iets wat niet door de beugel kan op marktplaats bel dan direct met 144.
Stel marktplaats NIET op de hoogte dat het tegen de regels is en plaats het NIET op de sociaal media. Hoe graag je ook je verontwaardiging wilt delen. Dit soort berichten gaan namelijk gemakkelijk viraal en dan is de advertentie zo verdwenen en daarmee het zicht op de dieren waarom het gaat.
Dit is de enige manier waarop de dierenpolitie haar werk kan doen en de dieren daar kan weghalen!