Dierenbescherming ontdekt verwaarloosde dieren in Reusel-De Mierden, vieze hokken en zieke dieren

Gepubliceerd op 25 juli 2015 om 14:15

Dit is toch wel apart, 1 melding van 1 zieke kitten is hier schijnbaar genoeg om deze (fokker) te bezoeken,
terwijl we al tijden meldingen doen van grotere bedrijven met parvo, giardia en pups die niet voldoen aan nieuwe wet
op het gebied van rabiës op die bedrijven, en dan krijgen we te horen
dat bij die handel het heel normaal is dat pups direct na verkoop ziek zijn, en in moeten slapen omdat
ze te ziek zijn, en ze het normaal vinden dat 5 % van de pups dan dood gaat, ook al is dit direct na verkoop.
Dat zet je toch wel aan het denken.
Dit is een bekende broodfokker ook, de rassen die hij zgn fokt, is niet alleen wat ie te koop aan bied, dat zijn meerdere rassen.
Ook de pups hier op foto te zien, staan op MP.

Bron: Omroep Brabant publicatie: zaterdag 25 juli

 

REUSEL-DE MIERDEN - De Dierenbescherming en dierenpolitie ontdekten vrijdag bijna honderd verwaarloosde honden en katten bij een fokker ergens in de gemeente Reusel-De Mierden. De dieren zijn niet in beslag genomen. Wel moet de fokker orde op zaken stellen.

De 71 honden en twintig katten, waaronder ook puppy's en kittens, leefden in zwaar vervuilde hokken. De inspecteurs roken bij binnenkomst meteen al een sterke ammoniaklucht. De kennels bleken vol met ontlasting te liggen en er was geen drinkwater aanwezig.

Klitten en kale plekken
De eigenaar fokt met herdershonden, bulldogs en langharige katten van het ras main coon. De dierenarts ontdekte dat veel van de dieren last hadden van klitten, kale plekken en een vervilte vacht.

Ook werden de nagels niet geknipt en hadden sommige dieren bloed bij hun ontlasting. Bovendien hadden een paar kittens de niesziekte en waren een aantal puppy's niet helemaal gezond.

Tip na zieke kitten
De dierenbescherming kwam de vieze fokker op het spoor na een melding van iemand die een zieke kitten bij de man had gekocht. De fokker heeft een proces verbaal gekregen en moet de leefomstandigheden van de dieren sterk verbeteren.

Volgens de inspecteurs is het beter voor de dieren als hun leefsituatie ter plekke wordt verbeterd dan dat ze in beslag worden genomen.

De Dierenbescherming controleert de komende tijd streng of de fokker zich aan de afspraken houdt. Hij moet de hokken schoonmaken en schoon houden. Ook moet hij zijn dieren laten behandelen door een dierenarts.