Mensen let hier op als u een pup wilt aanschaffen

Gepubliceerd op 1 oktober 2015 om 23:58

Er zijn echt veel problemen met deze pups, die we dagelijks hier binnen krijgen, niet alleen parvo en giardia maar ook hartruis en problemen met de luchtwegen ect komen voor, en die treden altijd op als het hondje verkocht is en bij de nieuwe eigenaar is. Dit is niet zo verwonderlijk want de handel zelf pept ze op om ze op de been en verkoopbaar te houden,

Er zijn echt veel problemen met deze pups, die we dagelijks hier binnen krijgen, niet alleen parvo en giardia maar ook hartruis en problemen met de luchtwegen ect komen voor, en die treden altijd op als het hondje verkocht is en bij de nieuwe eigenaar is. Dit is niet zo verwonderlijk want de handel zelf pept ze op om ze op de been en verkoopbaar te houden, echter als de pup dan verkocht is stoppen de pepmiddelen ook en worden de pups al snel ziek, zelfs al na 1 dag, als mensen dan de handel belt krijgen ze te horen dat het gezond was toen de pup verkocht is, en leggen ze het bij de koper, bij die mensen die een koopcontract hebben zie je ook staan in het contract dat de pup gezond was toen die weg ging en dit contract word ondertekend bij verkoop, en zetten kopers hun handtekening. hiermee is dan gelijk de handelaar gedekt terwijl de DA's die meewerken aan deze praktijken de pups niet eens onderzoeken, sterker nog we komen tegen dat de geïmporteerde pups vandaag nog in Hongarije zitten dan een reis krijgen van 24 uur en bij aankomst zonder te zijn gezien door en da hier, de volgende dag al verkocht worden, dus eigenlijk na de reis vanuit de auto direct verkocht worden.

ook zijn er veel misverstanden t.a.v. de paspoorten en het chippen met de landcodes en het afgeven van een paspoort uit een ander land, of zelfs het achterhouden/vernietigen van het paspoort, en er alleen een vaccinatieboekje word afgegeven, waardoor de afkomst van de pup niet meer te achterhalen is, word er dan wat mogelijk is in b.v. Hongarije een chip gezet met onze landcode, of wat zembla liet zien, een chip van Hongarije gewoon onder de oksel word geplakt en de honden hier bij binnen komst vervangen word door een Nederlandse chip, dan denk de koper een pup te kopen die in Nederland is gefokt, dit is dus puur fraude.

Ook worden er nog steeds pups ingevoerd met paspoorten van het oude model, wat al niet meer mag en ook geen geldig reisdocument is, die pups zijn dan ook illegaal hier.
In Nederland is, hoe ongelofelijk ook bij wet niet eens verplicht geregeld een paspoort te hebben, waarvan dan ook dankbaar gebruik word gemaakt door de handel, en het ook mogelijk is om die te vervangen door een entings/vaccinatieboekje.

Nederland heeft dus een wet, die aan alle kanten rammelt en ook fraude in de hand werkt.

Ons advies is dan ook op dit gebied, om meer zekerheid te hebben waar je hondje weg komt, koop geen hond zonder paspoort. En let erop dat de fokker en/of handelaar in het paspoort als 1e cq 2e eigenaar staan vermeld in het paspoort en let op de entingen en de stempels van de desbetreffende da die er heeft gechipt en ge-ent.
Ga dus niet op advertenties af waar alleen een vaccinatieboekje word afgegeven. Een paspoort kost niets meer als een vaccinatieboekje, alleen de da heeft er iets meer werk mee, maar dan berekend die het maar door aan de fokker of handel.

En als laatste kijk zelf of de pup wel geregistreerd staat op de fokker of handel, want ook daar frauderen ze mee.