Kamervragen over illegale puppyhandel: PvDD wil witte lijst voor handelaren

Gepubliceerd op 6 januari 2016 om 18:26

De Partij voor de dieren in de Tweede Kamer wil van staatssecretaris Martijn van Dam weten of er een witte lijst komt voor puppyhandelaren

Bron: Omroep Brabant

Kamervragen over illegale puppyhandel: PvDD wil witte lijst voor handelaren

EINDHOVEN - De Partij voor de dieren in de Tweede Kamer wil van staatssecretaris Martijn van Dam weten of er een witte lijst komt voor puppyhandelaren. Dit in de strijd tegen de grootschalige illegale puppyhandel.

De handel in ongezonde, slecht behandelde pups vindt vooral in Brabant plaats. Ook wil de PvDD dat er een internationale samenwerking komt om de malafide puppyhandel tegen te gaan.

De partij stelt de vragen omdat de Vlaamse overheid onlangs liet weten dat Nederland te laks is op dit onderwerp. België heeft zelf de regels voor de handel in jonge honden flink aangescherpt. Het lijkt erop dat de illegale puppyhandel zich daarom verplaatst heeft van België naar Brabant.

'Nederland heeft goede regels'
Staatssecretaris Van Dam liet destijds weten dat Nederland zeer goede regels heeft op dit gebied en dat de handhaving volgens hem wel degelijk streng is. De PvdA wil graag dat Van Dam deze uitspraak uitgebreider onderbouwt.

Artikel aangepast, De omroep gaf aan dat het de PVDA zou zij geweest die dit wil, maar bij navraag van ons blijkt het om de partij voor de dieren te gaan.


«   »