Waarschuwing !!!!!

Gepubliceerd op 4 februari 2016 om 17:16

Naar aanleiding van meerdere parvo gevallen afgelopen week willen we jullie mededelen dat we nu zeker zijn van dat bepaalde handelaren hele nesten uitzetten bij particulieren , voor zover we nu aan meldingen hebben gehad,

Waarschuwing !!!!!

Naar aanleiding van meerdere parvo gevallen afgelopen week willen we jullie mededelen dat we nu zeker zijn van dat bepaalde handelaren hele nesten uitzetten bij particulieren , voor zover we nu aan meldingen hebben gehad, zitten er veel in Friesland, zgn katvangers, dus let ook goed op wanneer er een privé persoon pups aanbied, en je de moederhond niet kan/wil tonen. je bespaart er je zelf een hoop ellende mee, er zijn van die meldingen ook pups dood die niet gered konden worden.

Ook waren de pups niet geregistreerd, zowel op de handelaar niet als op de katvangers, daarmee weet je al dat ze illegaal zijn. van verschillende da's weten we ook dat er wel entingen in het boekje staan, maar niet zijn ge-ent, en ook het chipnummer beginnend met 528, onze landcode, geeft geen zekerheid dat de honden niet uit de Oostblok landen komen. want we hebben bij meldingen gezien dat een pup gechipt was met onze landcode dus 528, en het paspoort uit Hongarije kwam.

Wil je een pup kopen zorg dan dat er een geldig paspoort bijzit, en neem geen genoegen met een vaccinatie of entingsboekje, Met die boekjes is de hond niet meer naar de echte fokker te herleiden omdat veel fokkers ook in Nederland de nesten niet registreren op hun naam. voorbeeld van het echte paspoort staat op de website. een makkelijk verschil is te zien aan de voorkant van het paspoort, en in het nieuwe paspoort, kunnen meerdere eigenaren ingevuld worden, dus bij 2 invulvelden heb je een oud model paspoort.


«   »