Illegale puppyhandel aangepakt met verplichte registratie huisdieren

Gepubliceerd op 28 februari 2016 om 11:15

BRUSSEL - Een Europees systeem waarin honden, katten en andere huisdieren in Europa verplicht geregistreerd moeten worden, lijkt op komst.

En dan gaat het de goede kant op, een stap in de goede richting als heel Europa de verplichting op neemt , nu nog erbij dat de identificatie met eigen landcode moet in het land van herkomst. Alleen moet Nederland dan wel verplichten bij wet het paspoort in te voeren, dan is het einde voor de handel die nu de paspoorten achterhoud of weg gooit voor de Nederlandse koper en omruilt voor vaccinatieboekjes ook van de baan.
Daarnaast moet de Nederlandse registratie op de wip, in ieder geval v.w.b de aparte databank van de handel waar niemand in kan en deze verplicht openbaar maken. Nog beter zou zijn 1 databank voor alles, want ook dat is nu een zooitje.

Onze taak nu is om de druk in den haag op te voeren, onze bevindingen en voorstellen zijn daar al bekend, binnenkort kunnen gaan we ze ook de verschillen laten zien van de catastrofale registratie in Nederland, als je deze vergelijkt met onze buurlanden.

bron: omroep brabant,

Illegale puppyhandel aangepakt met verplichte registratie huisdieren

BRUSSEL - Een Europees systeem waarin honden, katten en andere huisdieren in Europa verplicht geregistreerd moeten worden, lijkt op komst. Het Europees Parlement steunde donderdag een voorstel van de Partij voor de Dieren om bestaande databanken uit verschillende EU-landen beter op elkaar te laten aansluiten. Dit moet de aanpak van illegale handel in puppy's en andere huisdieren vergemakkelijken.

"Informatie over bijvoorbeeld de herkomst, leeftijd en inentingen die een huisdier heeft gehad moet altijd voorhanden zijn. Ook bij huisdieren die afkomstig zijn uit een ander land. Dat maakt het moeilijker voor criminelen om documenten te vervalsen en kan helpen in de bestrijding van illegale huisdierenhandel," zo legt Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren uit.

De Europese Commissie heeft aangegeven positief te staan tegenover een Europees registratiesysteem. Zij heeft de bevoegdheid om het plan daadwerkelijk in te voeren.