Home » Nieuws » Update omtrent Marktplaats.

Update omtrent Marktplaats.

Gepubliceerd op 10 april 2016 12:15

Jammer genoeg gaat het ons niet snel genoeg, maar er word nog steeds aan gewerkt, er zit nu een jurist van hun de zaak te bekijken om de voorwaarden aan te passen.

Ook worden er voor het plaatsen van advertenties bij het aanbieden van pups en honden, andere eisen gesteld, als de normale en dan moeten jullie denken, opgeven geboorte data, leeftijd pups in aantal weken, moederhond, land van herkomst en chip.

Verder t.a.v. de foto's is het de bedoeling dat er een foto bij komt van de moederhond, en de foto's van de pups die er werkelijk liggen. dus al de foto's die we al tijden hetzelfde zien is straks not done, advertenties met ouders onderzocht op erfelijke afwijkingen is voor ons noch marktplaats niet na te gaan, en ligt er duidelijk een eigen verantwoordelijkheid van de koper ook zelf.

Tip!!!!!!!! eerst de papieren op tafel daarna de pup of pups bekijken.

Dan de belgische Adverteerders, moeten adverteren onder hun HK nummer, juridisch gezien zijn ze dat verplicht omdat ze de advertentie plaatsen onder een belgische server, en de advertenties ook in Vlaanderen te lezen zijn.
Belgen die adverteren onder Nederlandse plaatsnamen, maar in België wonen, worden ook geweerd.

Verder willen we jullie waarschuwen, dat er handelaren zijn die via particulieren pups te koop laten aanbieden, die trend zet zich duidelijk voort. Wees daar op bedacht!!!!!!

Ook willen we waarschuwen dat er met Nederlandse landcode 528 pups worden gechipt die in hongarije zijn geboren, deze worden hier aangeboden via MP met een vaccinatie boekje van de ons welbekende Belgiesche DA, dat dit uberhaupt nog kan en geen paspoort in de nederlandse wet is opgenomen, is al bizar en word door de handelaren dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Vandaar ook ons advies.

Koop geen pup zonder paspoort!!!!!!!!!!!!!!!


Verder komt er zo snel als mogelijk een uitleg over het verplichte I & R systeem, zoals jullie weten vragen wij de de traceslijsten op van import/ export. Hier is behoorlijk wat mis. De NVWA en het rijk zijn hiervan op de hoogte gesteld, en om uitleg gevraagd, ook hieruit blijkt dat de NVWA op de import en export totaal niet controleert, zelfs het bureauwerk niet, dus ook niet kan handhaven en blijkens onze bevindingen daarom het systeem ook totaal niet deugd.
wij willen ze nog even de gelegenheid geven om zo spoedig mogelijk met een antwoord te komen, maar lopen inmiddels al wel in gedachten om dit breeduit met de media te delen.


«   »