Puppyhandelaar Hapert vecht dwangsom aan

Gepubliceerd op 26 augustus 2016 om 20:54

Hapert vecht a.s. woensdag dwangsom gemeente aan, laten we hopen dat ie voor de bijl gaat en een rechter treft die dierenwelzijn en legaliteit wel hoog in het vaandel heeft.

#broodfokmoetstoppen

Hapert vecht a.s. woensdag dwangsom gemeente aan, laten we hopen dat ie voor de bijl gaat en een rechter treft die dierenwelzijn en legaliteit wel hoog in het vaandel heeft.

bron Omroep Brabant
--------------------------------------------------------------------------------------
Puppyhandelaar Hapert vecht dwangsom aan en wil door met handel in honden

HAPERT - De hondenhandelaar van PuppyPoint uit Hapert vecht volgende week een dwangsom aan die door de gemeente Bladel is opgelegd. Het gaat om de dwangsom die is opgelegd vanwege het bouwen zonder vergunning.

In totaal heeft hij 740.000 euro aan dwangsommen opgelegd gekregen, omdat hij zich volgens de gemeente niet aan de regels houdt. Hij handelt namelijk ook illegaal in honden.

Het is volgens het bestemmingsplan niet toegestaan om op zijn perceel in dieren te handelen. Daarnaast heeft hij dus ook tegen de regels in op zijn terrein gebouwd. Daar gaat deze dwangsom zaak volgende week dan ook over.

ZIE OOK: Verdriet bij familie na aankoop hond uit Hapert: ‘Wij moeten de troep van een ander opruimen’

Gaat door met handel
De zaak dient op 1 september bij de bestuursrechter. Mocht hij de zaak niet winnen, dan is hij van plan om de hondenhandel gewoon door te zetten. "Als ik verlies, huur ik gewoon een winkelpand in het centrum van Bladel", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

Uitgebreide interviews, verhalen en reacties zijn te vinden op de speciale themasite: Puppy X: De tragiek van grootscheepse puppyhandel in Brabant