Bijna 100 puppy's onderschept in Holyhead Port in North Wales

Gepubliceerd op 18 november 2016 om 16:01

En wederom een transport onderschept van 2 vrachtwagens met pups, in samenwerking met de RSPCA en de autoriteiten die blij zijn met die samenwerking.
Vreemd dat zulke samenwerking in Nederland voor geen meter werkt.
terwijl we weten dat ook van deze transporten uit Ierland ook met regelmaat Nederland binnen komen voor handel in Europa.

#broodfokmoetstoppen

Bron Daily mail 16-11-2016 door:RORY TINGLE FOR MAILONLINE

---------------------------------------------------------------------------------
Bijna 100 puppy's onderschept in Holyhead Port in North Wales , afkomstig uit Dublin Ierland met 2 veerboten. pups werden vervoert in 2 smerige vrachtwagens, welke niet voorzien waren van ventilatie.
De pups , ongeveer zes of zeven weken oud, hadden niet de beschikking over water en voer.
aanwezige rassen : beagles, basset hounds, labradoodles and pomeranians -
RSPCA zegt: handelaren verdienen 'tienduizenden ponden' aan die zendingen.Deze arme puppy's werden vervoerd naar Wales in diep in slechte omstandigheden in de vroege uren van de ochtend.
Bij 1 vrachtwagen waren de pups in kooien verstopt achter balen van houtkrullen.

Dit is weer een schokkend voorbeeld van mensen die gemakkelijk bereid zijn om illegaal te handelen om snel geld te verdienen en niet schromen om weerloze dieren en hun welzijn in gevaar te brengen. Maar gelukkig werden deze onderschept.
Na veterinair te zijn onderzocht, zijn de pups retour gegaan naar Dublin, waar ze nu verzorgt worden.

Wij geloven dat duizenden nietsvermoedende kopers kopen pups die al onder schokkende omstandigheden zijn geïmporteerd, en mede zorg dragen aan de enorme winsten van gewetenloze handelaars. '
Gareth Pritchard, Deputy Chief Constable van Noord-Wales De politie zei: "Er is bezorgdheid bij veel politiekorpsen over de manier waarop criminelen op zoek zijn naar geld van deze illegale en ongepaste puppy invoer.
'Deze activiteiten kunnen ernstige dierenwelzijn problemen veroorzaken en zorgen voor inkomsten voor criminelen.
'We zijn blij om te werken met de RSPCA bij deze belangrijke operatie en de recente activiteit laat de enorme omvang zien van het probleem.
'We zullen onze gesprekken met de Welsh regering en Defra blijven voeren voor nog betere controles t.a.v. deze invoer..