Home » Nieuws » Friese dierenkweller werkte eerder in dierenwinkel.

Friese dierenkweller werkte eerder in dierenwinkel.

Gepubliceerd op 14 december 2016 22:43

WE willen hier zeker benadrukken dat de winkelier niets met deze hele affaire te maken heeft, ook hij is in feite zelf gedupeerde !!!!

Bron:AD
#broodfokmoetstoppen

De man in wiens loods in Holwerd maandag 23 honden-kadavers werden aangetroffen, werkte tot enkele maanden geleden in een dierenzaak in Drachten.

Eigenaar Albert Zwier van De Dierspecialist in Drachten kan het nog steeds niet geloven. Die 20-jarige zachtaardige jongen die zich liefdevol ontfermde over zieke muisjes een dierenkweller? Het gaat er bij hem amper in.

Op zijn twaalfde begon de maandagmiddag aangehouden man uit Drachten Zwier wel eens te helpen. ,,Omdat hij zo gek was met dieren.'' Na zijn stage op het vmbo ging hij in de dierenzaak aan de slag.

In september kreeg hij ontslag wegens diefstal en verduistering van goederen. Of, zoals Zwier het uitlegt: ,,Hij zat met z'n handen in de kassa en drukte allerlei dingen achterover. Ik zag die spullen maandag op televisiebeelden terug.''

Puppy Planet
De 20-jarige fokte eerst met zijn inmiddels ex-vriend honden vanuit huis. Later verplaatste hij zijn praktijken naar een loods in Holwerd. Daar hoorden voorbijgangers vaak blaffen. Maar dieren waren er nooit te zien bij Puppy Planet, zoals hij zijn bedrijf noemde. Nu en dan zou de man met de bestelbus van zijn vader naar Roemenië zijn gereden voor nesten met jonge honden.

Op diverse internetsites bood hij die vervolgens te koop aan. Hoewel via sociale media werd gewaarschuwd voor de malafide praktijken van de man, gingen de pups voor zo'n 400 tot 500 euro per stuk van de hand. In tegenstelling tot wat op verkoopsites werd beweerd, bleken de hondjes niet ingeënt en ontwormd. Ze waren wel voorzien van papieren, zij het valse.

Meldingen
Tien meldingen kwamen er de afgelopen maanden binnen bij dierenalarmnummer 144 over de man. Na hem enige tijd geobserveerd te hebben, kon de politie hem maandagmiddag aanhouden.

In de loods werden negen puppy's en zestien volwassen honden aangetroffen. In de vrieskist stuitten agenten vervolgens op 23 honden- en 4 konijnen kadavers. De man kan worden vervolgd voor illegale dierenhandel, valsheid in geschrifte en dierenmishandeling, aldus de politie. Hij wordt donderdag voorgeleid.

De Tweede Kamer wil naar aanleiding van deze zaak dat iedere hond in Nederland wordt voorzien van een dierenpaspoort.

15589731_1718358585090608_4347232517392929590_n.jpg


«   »