Home » Nieuws » Grootschalige inval op 14 december bij een malafide hondenhandelaar in duitsland

Grootschalige inval op 14 december bij een malafide hondenhandelaar in duitsland

Gepubliceerd op 30 december 2016 22:55

Dit betreft een grootschalige inval op 14 december bij een malafide hondenhandelaar in duitsland Kreuztal bij Siegen NRW. Hundezucht Jung - von Fugler.
Zowel de eigenaar en zijn vrouw als nog 2 andere familieleden zijn gearresteerd alsmede ook de dierenarts die papieren vervalste en knoeide met de entingen.
105 honden zijn in beslag genomen, zowel volwassen als pups ook trof men op het grondstuk dode honden aan.
We hopen dat iedereen het kan lezen.
We plaatsen hier nog meer over, omdat deze handel ook connecties heeft in Nederland o.a. met hapert, waar ook mark v d Wal Holwerd weer aan gelinkt is .

Met heel veel dank aan een van onze volgers is het stuk vertaald !! ----------------------------------------------------------------------------------- Politie Hagen
Georganiseerde misdaad resulteerde in honden Razzia.
September 2016, werd de bal aan het rollen gebracht door een klacht van een schending van de wet van het dierenwelzijn in Hagen.
Bende achtige structuren tekenden zich af en het Commissariaat voor de georganiseerde misdaad in Hagen nam het onderzoek onder de naam van de EG (onderzoek groep) chip. De ambtenaren concentreerden zich op een familie van Siegen Kreuztal, die pupjes uit Polen en Oekraïne aangeleverd kregen. Door middel van valse papieren en vaccinatie bewijzen werd de indruk gewekt dat zij raszuivere honden van gerenommeerde Duitse fokkers verkochten. Meer dan 200 gevallen van fraude kwamen aan het licht en worden nu onderzocht. Tijdens de grootschalige doorzoeking van het terrein van de familie op 14-12-‘16 aanschouwden ambtenaren en dierenartsen een vreselijke situatie.
105 honden, sommige gewond of ziek, werden in beslag genomen, medische verzorgd en over opvangplaatsen in Noordrijn-Westfalen en Hessen verdeeld. De dieren leefden in nauwelijks denkbare en rampzalige hygiënische omstandigheden, zelfs dode dieren waren in het huis en de gronden. In totaliteit heeft de politie vier aanhoudingsbevelen tegen familieleden, met de leeftijd van 22, 25, 47 en 65, uitgevorderd. Daarnaast werd een arrestatiebevel tegen een dierenarts uit de naburige Hessen uitgeschreven. De verdachte voerden hun bedrijven onder verschillende namen, ontmoetten de cliënten op andere locaties en reden vervolgens pas naar hun grondstuk. Zodat de gedupeerden meestal niet eens een adres kenden. Daarom de foto van de toegangspoort tot het terrein, in de hoop dat andere gedupeerden dit herkennen en zich melden. De politie van Hagen heeft het onderstaande e-mailadres beschikbaar gesteld zodat zich verdere gedupeerden daar kunnen melden om hun gegevens en een korte samenvatting van hun ervaringen te kunnen doorgeven: chip.hagen@polizei.nrw.de


«   »