Home » Nieuws » Hondenkwekerij "Dogs & Friends" moet voor onbepaalde tijd de deuren sluiten. HK 13304362, eigenaar P.Blairon

Hondenkwekerij "Dogs & Friends" moet voor onbepaalde tijd de deuren sluiten. HK 13304362, eigenaar P.Blairon

Gepubliceerd op 8 januari 2017 23:04

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft hondenkwekerij Dogs & Friends in de Wantestraat een uitbatingsverbod voor onbepaalde duur opgelegd.

België: Hondenkwekerij "Dogs & Friends" moet voor onbepaalde tijd de deuren sluiten. HK 13304362, eigenaar P.Blairon

#broodfokmoetstoppen

Bron: HLN BE

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft hondenkwekerij Dogs & Friends in de Wantestraat een uitbatingsverbod voor onbepaalde duur opgelegd. "De honden worden niet goed verzorgd en leven in onhygiënische omstandigheden ", klinkt het. "Nonsens", zegt de uitbaatster.
"Bij klachten of overtredingen van de dierenwelzijnswet wordt een erkenning van een hondenkwekerij voor een bepaalde duur ingetrokken", klinkt het bij het ministerie van Dierenwelzijn. "Maar nu trok de minister de erkenning voor onbepaalde duur in. Voor die fokkerij kwamen heel wat klachten binnen van bezorgde dierenliefhebbers. Honden zouden niet goed verzorgd zijn en in onhygiënische omstandigheden leven. Na eerdere controles legden de inspecteurs heel wat maatregelen op, maar die werden niet of nauwelijks nageleefd. De uitbaatster werkte niet mee bij de controles en lachte de opmerkingen weg."

Vijfde keer
Toen de hondenkwekerij al voor de vijfde keer haar erkenning verloor en de uitbaatster de opgelegde maatregelen bleef negeren, besliste minister Weyts om voor de eerste keer een verbod van onbepaalde duur op te leggen. "Het is ons menens", aldus de minister. "Wie zijn dieren niet goed kan behandelen, kan ook geen dieren houden."

Burgemeester Greet De Roo van Ruiselede bevestigt dat er al langer klachten zijn over de fokkerij in de Wantestraat. "We hebben nog andere kwekerijen op ons grondgebied, maar daarmee zijn er geen problemen", klinkt het.

De uitbaatster van Dogs & Friends zegt van niets te weten. "Allemaal leugens", klinkt het. "Ik weet van niets. Er zijn hier in het verleden inderdaad al controles geweest, maar elders zijn er ook. Ik begrijp niet wat het probleem is. Mijn zaak blijft dan ook gewoon open." Dat laatste wil niet zoveel zeggen, want de vrouw moet haar zaak officieel pas tegen 7 februari sluiten. (CMW)

Film: http://www.wtv.be/nieuws/hondenkwekerij-moet-deuren-sluiten

foto van Broodfokkers en Handelaars moeten verboden worden.
foto van Broodfokkers en Handelaars moeten verboden worden.

«   »