Home » Nieuws » Een nieuwe trend de “Franse Buldog” menig bekendheid pronkt ermee!

Een nieuwe trend de “Franse Buldog” menig bekendheid pronkt ermee!

Gepubliceerd op 20 februari 2017 13:38

Het resultaat mensen willen ook zo’n hond omdat de sterren er ook zo’n een hebben.
Impuls aankopen noemen we zo iets,in plaats dat men zich eerst verdiept in een ras in dit geval de Franse Buldog denken ze nergens aan “Ze willen er gewoon een”!
En dit soort kuddegedrag is ook een probleem in Nederland en Belgie.

#broodfokmoetstoppen

Ook hier zie je dat er zogenaamde bekende mensen (), oorzaak zijn en zelfs ook hun namen worden gebruikt om pups aan de man te brengen, voor grof geld, waarvan in het land van herkomst weinig word betaald, en maar raak word gefokt. We zien dit zelfs bij bepaalde kleine rassen, die zo als handbagage per vliegtuig of auto of trein vanuit de Oostbloklanden hier binnen worden gebracht, Niet door de geijkte handelaren, nee door particulieren die dit op grote schaal doen als tussen handel fungeren en dit gebeurd zelfs met zgn stamboom-pups ook vanuit 3e landen met veel klachten als gevolg.

Loop dus niet als een gek achter die tv , voetbal of andere bekende gasten aan als u een hond wil aanschaffen.
Een pup of hond kies je bewust voor zijn leven, en moet dus bij u en uw situatie passen. Ook honden hebben een karakter, dat is een bijbehorend ras- eigenschap, welk bepaald gedrag mee brengt die niet bij iedereen past en wenselijk is. Verdiep u daar dus eerst in, en ga daarna bewust op zoek naar het ras (karakter) wat bij u past en ga daarna bewust op zoek.

---------------------------------------------------------------------------------

Engeland
Bron: The Sun

De georganiseerde misdaad verhandeld nu liever pups in plaats van drugs….
In een week tijd verdienen ze hier snel een kleine 47 duizend euro

Franse Buldog’s zijn de favoriete geldmachine waar ze vandaan komen maakt voor de criminele niet uit als ze maar geld op brengen. Door aan de enorme vraag te kunnen voldoen komen ze vooral uit landen zoals Roemenië. Waar de leefsituatie van de ouder dieren erbarmelijk zijn en ziektes meer een feit zijn dan uitzondering. Daarbij komt dat de Franse buldog al geen gezond ras is. En in dit soort landen word er niet gekeken naar dierenwelzijn laat staan aan erfelijkheid en ziektes.

Er telt maar 1 ding veel pups fokken met alle gevolgen van dien.

Al 27 jaar staat de Labrador op de eerste plek maar als dit zo door gaat worden ze geklopt door de Franse buldog. De Kennel Club waarschuwt voor alle risico’s die het met zich mee brengt om dit soort pups te kopen van deze criminelen.

De pups die gesmokkeld het land binnen komen zijn meestal niet gevaccineerd en kunnen infecties en dodelijke ziektes bij zich hebben.

Deze rage voor de Franse buldog word gevoed door vele foto’s van bekendheden (Lady Gaga, David Beckham, Holly Willoughby en Millie Mackintosh.) met hun fotogenieke hond en volop online en in de media getoond.

Dierenarts David Marin, van de Brownlow veterinaire groep zei het volgende hierover: De pup dealers verdienen snel cash met veel minder risico’s als dat men drugs en sigaretten invoert.

Er zijn bewijzen dat ze tussen de € 700 en € 1750 per hond krijgen.

De Kennel Club secretaris zei: De Franse buldog is een prachtig ras maar het is zeer onverstandig om gewoon te kopen omdat het er schattig en modieus uit ziet. Iedereen wil graag pronken met zijn hond daar is niks mis mee….maar dit gedrag van mensen resulteert er meestal in dat de toename in de populariteit van bepaalde hondenrassen te snel groeit.

En het grootste probleem is dat dit de deuren opent voor gewetenloze fokkers die het zien als een kans om heel snel hun portemonnee te vullen. Zonder zich te bekommeren over de gezondheid en het welzijn van de dieren.

Er zijn vermoedelijk tot honderd honden-smokkel bendes actief die gemiddeld 200 pups dagelijks Engeland binnen brengen.

De puppy handel is sterk gestegen sinds dat in 2011 de invoering van het huisdieren paspoort een feit werd. Sinds dien hoefden honden die in Engeland binnen kwamen niet meer in quarantaine.

Landen waar vooral veel pups vandaan komen zijn Roemenië, Hongarije en Litouwen.

Uit een undercover onderzoek is gebleken dat in 2015 alle wetten en regels genegeerd werden door deze puppy-bendes. Met behulp van een paspoort die voorzien waren van valse data en valse geboorte datums.

De pups worden in grote aantallen gekocht bij puppy boerderijen en vervolgens in auto’s busjes gepropt om de reis af te leggen van ruim 20 uur.

Als ze dan in aangeboden worden op sites zoals Preloved en Gumtree worden er vaak teksten gebruikt dat het nakomelingen zijn van hun gekoesterde familiehond.


«   »