Italianen staande gehouden i.v.m. het smokkelden van 107 puppy's.

Gepubliceerd op 19 september 2018 om 14:53

Met dank aan een trouwe volger die ons hierop attendeerde.

Italianen staande gehouden i.v.m. het smokkelden van 107 puppy's.

De politie in Slovenië heeft in het gebied Murska Sobota een busje onderschept,waarin 107 puppy's werden aangetroffen zonder de juiste documenten. Het lijkt erop dat deze puppy's bestemd zijn voor de Italiaanse handel. Want ook in Italië zet de handel in puppy's voort.

Ze reden in een bestelwagen van het merk Iveco. De bestuurder is een 45-jarige Italiaanse burger, die werd vergezeld door een 50-jarige medeburger. Als eerste kregen ze een boete omdat ze niet de beschikte over de juiste papieren een geldig vignet ontbrak

#broodfokmoetstoppen

Tijdens de controle / procedure werd een luid gejammer van de dieren uit de laadruimte gehoord, dus de politie gaf de bestuurder opdracht om de deur te openen. Toen ze dat deden, troffen ze allerlei containers aan. In deze containers zaten de puppy's zonder eten en drinken.1 pup werd doodt aangetroffen. In totaal vervoerden ze illegaal 107 puppy's en ze konden maar slechts 18 paspoorten tonen.

De politie informeerde de veterinaire inspectie die de procedure heeft overgenomen en nam de honden die bedoeld waren voor de handel in Italië in beslag. Een lichte overtreding volgde, waarbij de Italiaan 800 euro boete verdiende.

Als het hun gelukt zou zijn de puppy's naar Italië te smokkelen en op de markt te brengen, zouden ze na een schatting ongeveer 60.000 euro verdienen!

Sinds enkele jaren zijn de veiligheidsautoriteiten vaak smokkelaars tegengekomen, zowel Italianen als buitenlanders die honden / katten vervoeren zonder de juiste papieren, en ze zijn nog niet gevaccineerd. Meestal hebben ze een kleiner aantal puppy's dan in het laatste geval, maar ze kopen ze meestal in Hongarije en andere Oost-Europese landen.