Duitse dierenliefhebbers vangen 38 dieren op in tuintje

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 12:08

In België zijn er in de week van 30 augustus 20 ex fok-honden bij de stichting Tierhilfe Belgien VZW in beslag genomen en volgens onderstaand bericht word de rest ook weg gehaald. Na klachten van de buurt is dierenwelzijn er heen gegaan, en wat ze aantroffen was aanleiding tot inbeslagname. De dieren zijn opgenomen door: 
VZW Dieren in Nood (Ophoven).
-------------------------------------------
Bron : Pressreader


Twintig honden in beslag genomen
Duitse dierenliefhebbers vangen 38 dieren op in tuintje

In de Wijngaardstraat in Lanaken zijn deze week een 20-tal grote honden in beslag genomen bij een vereniging die dieren in nood opvangt. Buren hadden al meerdere malen geklaagd over de geuroverlast die de opvang teweeg bracht. “Toen de dienst Dierenwelzijn er een kijkje ging nemen, werd duidelijk dat de omstandigheden waarin de dieren leefden, verschrikkelijk waren”, vertelt een buurtbewoner.

In het huis was een Duitse vereniging gehuisvest die katten en honden die geen thuis hebben, opvangt. De opvang was al een hele tijd een doorn in het oog van de buren. “Op dit moment zaten er 38 honden. Vaak werden ze pas na middernacht gevoerd, wat zorgde voor een hels kabaal. Maar het ergste is de stank, die is niet te harden. De honden zitten daar in een schuur en een soort tunnel-serre in weinig hygiënische omstandigheden. Die mensen zullen de beste bedoelingen hebben om de honden op te vangen, maar hebben wellicht niet de middelen om dit op zo een grote schaal te doen in de achtertuin. De overlast was enorm. Zelfs met het mooie weer konden we in onze straat geen raam openzetten of de indringende geur van de opvang trok door heel het huis. We hebben met meerdere buren het probleem proberen aan te kaarten bij de Duitse eigenaars, maar dat bracht geen soelaas. Ten einde raad hebben we de hulp van de politie ingeschakeld”, vertelt een buur.

De Dienst Dierenwelzijn kwam poolshoogte nemen en constateerde meerdere inbreuken. Zij schakelden de vzw Dieren in Nood in die een 20-tal honden in beslag nam.

“Er zitten nu nog een 20-tal honden en wellicht ook katten. De diensten gaven aan ook deze dieren op een later tijdstip te komen ophalen”, vertelt een buurvrouw. De inbeslagname gebeurde wegens een gebrek aan verzorging en het dossier in de zaak is nog lopende in samenwerking met de Vlaamse Dienst Dierenwelzijn die ook het proces-verbaal opmaakten.