37 veel te jonge pups in beslag genomen tijdens controle in Duitsland Pleystein.

Gepubliceerd op 29 december 2018 om 21:08

37 veel te jonge pups in beslag genomen tijdens controle in Duitsland Pleystein.


Bron: diverse bronnen.
28 december

De snelwegpolitie trof tijdens een controle diverse kisten,dozen en een hamsterkooi aan met puppy's. Deze zaten alle in een personen auto "Renault Thalia" op elkaar gepropt. De pups zijn afkomstig uit Hongarije maar zijn via Tsjechië de grens met Duitsland over gekomen.

7 verschillende rassen werden er aangetroffen o.a: Husky's, Pug, Yorkshire Terrier, Havanese, Maltees en Engels en Franse Buldoggen, Alle waren niet ingeënt en waren veel te jong om überhaupt gescheiden te worden van hun moeder laat staan deze reis te kunnen maken.

Na uitvoerig overleg zijn de pups in beslag genomen en ondergebracht bij drie asiels in Wunsiedel, Regensburg und Nürnberg.Gezien de leeftijd van de pups zullen deze ongeveer 4 weken in quarantaine geplaatst worden. Na deze periode kunnen ze pas ingeënt worden.

Sommige Pups zijn hyper dit komt doordat ze met een middel zijn geënt zodat ze fit ogen en om het transport te overleven. Maar in feiten zijn ze allemaal uitgeput en een deel van de pups is aan de diarree. Over een paar dagen is pas echt duidelijk hoe het met de gezondheid gesteld is van de puppy's. Dan zijn de uitslagen van diverse kweekjes en testen bekend.

De 41 jarige bestuurder en 43 jarige bijrijder verklaarde dat ze de pups in Hongarije overgenomen hadden en naar eigen zeggen zouden ze de dieren naar België willen vervoeren

De kosten inclusief de straf zou uitkomen tussen de 20.000 en 25.000. Deze kosten komen voort uit de entingen, verblijfskosten, straffen ect