Home » Nieuws » Kans op veroordeling van twee verdachte puppyhandelaren uit Hapert erg klein

Kans op veroordeling van twee verdachte puppyhandelaren uit Hapert erg klein

Gepubliceerd op 14 april 2016 om 08:41

Laten we hopen dat de rechters vanaf nu wel degelijk de straffen gaan opleggen die mogelijk zijn in deze zaak.
Denk er wel om zolang ze niet veroordeeld zijn kunnen ze op dezelfde voet doorgaan, en voor de zaak behandelt word kan jaren duren.
Dus blijf voor ze waarschuwen !!!!!!!!!!!

bron Brabants dagblad 13-04-2016

Kans op veroordeling van twee verdachte puppyhandelaren uit Hapert erg klein

HAPERT - De straffen voor malafide puppyhandelaren zijn op papier fors maar veroordelingen zijn er nog nauwelijks. Als blijkt dat er gerommeld is met de paspoorten van de pups die in Hapert gevonden zijn, dreigt maximaal zes jaar cel of een boete van ten hoogste 81.000 euro.
Bekijk ook...

Voor pup Storm kwam inval Puppy Point in Hapert te laat
Dat stelt een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Rekening
Volgens de NVWA kan de handelaar in elk geval een gepeperde rekening verwachten voor de opvang en verdere behandeling van de 89 pups die maandag in beslag zijn genomen. "Alle dieren moeten worden nagekeken en worden volgens de geldende regels gevaccineerd. In deze aantallen loopt dat in de papieren.”

Fraude
De onderzoeken van maandag waren bij twee handelaren in Hapert: een bedrijf dat vooral bekend is als ‘Puppy Point’ en de Cartier Hoeve. De in de regio geboren eigenaren worden verdacht van het niet registreren van buitenlandse honden en fiscale fraude. Er wordt onder meer onderzocht of de pups een gezondheidscertificaat hadden bij het invoeren.

Rechter
Vooralsnog staat niets de twee Hapertse verdachten in het onderzoek naar mogelijk illegale hondenhandel in de weg om door te gaan. Zowel de NVWA als het Openbaar Ministerie laten weten dat de mogelijkheid om in honden te handelen op dit moment niet kan worden geblokkeerd. "Voorlopig zijn we bezig met waarheidsvinding”, aldus een OM-zegsvrouw. "De rechter gaat over een mogelijk beroepsverbod, niet wij”, zegt een zegsvrouw van het OM. Ze verwacht dat het onderzoek nog enkele maanden gaat duren.


«   »