Home » Nieuws » 32 verwaarloosde honden in woning Heerlen

32 verwaarloosde honden in woning Heerlen

Gepubliceerd op 14 april 2016 om 17:42

Door een goed oplettende voorbijganger die het adres niet vertrouwde bang was voor mishandeling en verwaarlozing van honden en ze het melde bij iemand waar we ook graag mee samenwerken is gisteren na haar melding een bezoek gebracht aan een adres in Heerlen aan de Maasstraat.
Resultaat, 32 verwaarloosde hondjes in beslag genomen,
en een lange dag werk voor de LID.
Zo eenvoudig kan het zijn, als een oplettend iemand ook al is het maar in eigen buurt op let en als het nodig is aan de bel trekt.

bron telegraaf.

Diverse dieren moesten medisch worden onderzocht.
Foto: Peter Schoonen
32 verwaarloosde honden in woning Heerlen

HEERLEN - De politie heeft woensdag samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) 32 verwaarloosde honden van verschillende rassen in een woning in Heerlen gevonden. De dieren, waaronder negen pups, zaten in donkere hokken opgesloten. Dat meldt de dierenbescherming donderdag.

Een inspecteur van de LID nam een kijkje bij de woning na een melding van de politie. Daar zag de inspecteur donkere hokken staan, waar de honden in opgesloten zaten. Vervolgens werd een dierenarts erbij gehaald, die al snel zag dat de dieren ondervoed en verwaarloosd waren en direct medische zorg nodig hadden.

Volgens de dierenbescherming reageerden de honden angstig en schrokken ze van licht en geluid. Zij zijn ondergebracht op een opvangadres waar ze medische zorg en aandacht krijgen.

De eigenaren is te verstaan gegeven dat ze de leefomstandigheden moeten verbeteren, om een aantal honden terug te kunnen krijgen. Het staat vast dat ze niet alle 32 honden terugkrijgen.


«   »