Home » Nieuws » Puppyhandelaar uit Hapert is alweer actief via Marktplaats

Puppyhandelaar uit Hapert is alweer actief via Marktplaats

Gepubliceerd op 22 april 2016 om 13:50

De Hapertse puppyhandelaar bij wie de politie en de warenautoriteit vorig week een inval deden, is alweer actief.

Bron eindhovensdagblad 21-04-2016

HAPERT - De Hapertse puppyhandelaar bij wie de politie en de warenautoriteit vorig week een inval deden, is alweer actief. Inmiddels worden via diverse Marktplaats-accounts weer pups aangeboden.
Het gaat om in totaal tien soorten, waaronder nesten jonge labradors, herders en beagles, die tussen de 400 en 750 euro kosten. De gemeente onderzoekt ondertussen hoe ze bij de hondenhandelaar kunnen ingrijpen.

Inval in Hapert
Bij het onderzoek vorige week maandag werden bij Puppy Point in Hapert 89 geïmporteerde pups aangetroffen die volgens het Openbaar Ministerie niet of niet juist waren gevaccineerd. Ook werden (steek)wapens, illegale diergeneesmiddelen, de administratie en een grote sommen contant geld in beslag genomen. Het onderzoek spitste zich toe op twee afzonderlijke handelaren, familie van elkaar, beiden actief in Hapert.

Vergunningen
Ondertussen onderzoekt de gemeente Bladel de vergunningen van de handelaar. Volgens wethouder Fons d'Haens mag de ondernemer mogelijk wel fokken maar niet handelen in geïmporteerde honden. Als dat klopt, grijpt de gemeente in.
--------------------------------------------------------------------------------------

met name dat stukje van de vergunningen hopen wij dat dit mogelijk zal zijn.
onderstaand een slachtoffertje van deze handel, waar de verkopers kollum waren.
kleine pup, net overleden na dagen knokken bij de da.


«   »