Home » Nieuws » De gebeten hond

De gebeten hond

Gepubliceerd op 22 april 2016 om 16:48

Nieuwe Revu bericht wekelijks over belangwekkend nieuws uit de regio. Deze keer: hoe een Hapertse handelaar hondenliefhebbers tilt met doodzieke pups.

Streek van de week: De gebeten hond
Bron: Nieuwe Revu Redactie 20 April

De echte ellende begint pas thuis. Als hij last blijkt te hebben van wormen zo lang dat je er een schoenmaat aan kan geven

Er valt niet zoveel knaken in te verdienen als in de xtc, het vastgoed of offshoreconstructies in Caribische belastingparadijsjes, maar vergis je niet: de puppyhandel is een goudmijntje. Malafide mannetjes (broodfokkers, heten die) kloppen zonder enige scrupule de zakken leeg van papaʼs en mamaʼs die, na maanden suf te zijn geluld door hun op hun knietjes smekende kroost, uiteindelijk overstag gaan en toch maar besluiten zoʼn mormel in huis te halen. Vooral om van het gejengel van hun kids af te zijn, en tevens in het volle besef dat zoʼn beest hun bankstel aan flarden zal scheuren, of onderschijten, en dat het met zʼn modderige poten over hun pas opgemaakte bed gaat banjeren. Maar ja, je doet het voor de kinderen, hè. Want daar hou je van.

Lees ook: Streek van de week: Hé buschauffeur, we gaan je busje slopen

Enter de puppyhandelaar, die deze ouders met de ruggengraat van een platte slijkgaper handenwrijvend bij de poort staat op te wachten. De avond ervoor is er weer een vrachtwagen uit het Oostblok langs geweest om een verse lading puppyʼs op zijn erf te droppen. Kostte de handelaar een habbekrats, maar voor zoʼn vlooienbaaltje vangt hij makkelijk een paar honderd euro. Helemaal als hij de dierenarts buitenspel zet en zelf het vaccinatiepaspoort invult en met wat superlijm nog even vlug een chip onder het okseltje plakt. ‘Natuurlijk is al het papierwerk prima de luxe in orde mevrouwtje, en kijk eens hoe zoet Foefer met uw kleine meid aan het spelen is.ʼ Ka-tsjing!

Stralen zwarte diarree

De echte ellende begint pas thuis. Als er ineens stralen zwarte diarree uit die pluizige flapoor schieten. Hij last blijkt te hebben van wormen zo lang dat je er een schoenmaat aan kan geven. Of een king size tumor in zijn kop heeft zitten. En als je dan de handelaar belt, krijg je het advies om het beestje gekookte kip te voeren, ‘dan is het zo opgelostʼ. Gevolg: je betaalt je bij de dierenarts ongans aan de onderzoeken en antibiotica. Of nog erger, het beestje gaat belly up.

Een van de kwalijkste puppyhandelaren van het land is Eric Hendrickx uit Hapert. De stront zat al duimendik aan de knikker toen deze Brabander nog rashondenkennel Dogy BVBA runde in het Vlaamse Merksplas, op spuugafstand van de grens. Een Belgische rechtbank stuurde hem toen al eens drie maanden de bak in voor zijn gesjoemel met krakkemikkige pups. Toen de Turnhoutse rechtbank van koophandel zijn bedrijf drie jaar geleden failliet verklaarde, tuigde Hendrickx een paar kilometer verderop, in het Brabantse Hapert, een nieuwe toko op onder de naam PuppyPoint.

Daar deed de Voedsel- en Warenautoriteit vorige week een inval. Ze namen 89 pups, een flinke stapel cash, steekwapens en illegale diergeneesmiddelen in beslag. Hendrickx riskeert een boete van 81.000 euro en een celstraf van zes jaar. Het onderzoek gaat volgens het OM echter nog maanden duren en tot die tijd mag Puppypoint gewoon zijn handeltje blijven drijven. Daarom ons welgemeende advies: verras uw jonge grut thuis toch lekker met een goudvis of een opblaaskasteel van Frozen.


«   »