Knokken voor leven zieke Maltezer pup uit heemskerk

Gepubliceerd op 29 april 2016 om 18:57

Voor dit hondje heeft een kind lang moeten sparen, en de mensen hebben heel wat moeten doorstaan, waaronder incasseren van meerdere bedreigingen van de verkoper, ook richting mensen die ze hebben bij gestaan zelfs tot handgemeen is gekomen vandaag, waarbij zelfs een kind niet gespaard bleef.
Pup is inmiddels veilig gesteld, en is onder behandeling van een dierenarts.
Met dank aan de hulporganisatie van de DOG SEARCH GROEP.
De zaak hebben wij nog steeds in onderzoek en er is aangifte gedaan bij de NVWA, daar meerdere dingen niet kloppen, hierbij nemen we nu ook de verklaringen mee van de betrokken Da's.
Wat ons verbaasd is dat getracht is om meerdere malen aangifte te doen bij de plaatselijk politie van zware bedreiging, zelfs met getuige, ook met beeldmateriaal op te vragen door de politie zelf van bewakingscamera's en de politie zegt niets te kunnen doen.
In wat voor land leven we eigenlijk?

Knokken voor leven zieke Maltezer pup uit heemskerk

bron Noord Hollands dagblad.

Een Maltezer heeft volgens het stijlboek een glanzende, aansluitende vacht en heldere, schone ogen zonder uitloop.

Driehonderd euro kost het beestje. Niet echt een geloofwaardige prijs voor een rashond. En over handelaar Bas Jordens vind je op internet ook weinig goeds. ,,We hebben de publieke opinie tegen’’, verwoordt zijn vrouw Floor het. Toch gaat Katayun met de Heemskerker in zee. Mahan is niet meer te houden. ,,Hij heeft er drie jaar voor gespaard’’, vertelt ze.

In het weekeinde na de aankoop, blijkt al snel dat de puppy van Mahan niet in orde is. Een dierenarts van het Dier Medisch Centrum in Beverwijk constateert dat het dier besmet is met het parvovirus. Dat komt met name voor bij hondjes uit buitenlandse broodfokkerijen. Dodelijk en superbesmettelijk.

Katayun gaat met de pup terug naar Jordens. Die zegt dat de dierenarts een fout maakt. ,,Doordat de pup is ingeënt tegen parvo, lijkt het of hij besmet is. De arts heeft als het ware de antistoffen gemeten.’’ Jordens zegt dat hij een andere dierenarts (Ranzijn) het hondje heeft laten onderzoeken. Deze zou hebben geconcludeerd dat het dier gezond is. Als het Dier Medisch Centrum dat checkt, blijkt dat verhaal niet te kloppen, melden de medewerkers van de Dierenambulance. Jordens houdt vol dat het hondje gezond is en maakt de afspraak met Katayun dat ze de pup vrijdagmorgen (vandaag) om tien uur weer komt halen. Haar rechten op het hondje zouden aan het eind van de dag vervallen. De handelaar verklaart de diarree en het vreemde gedrag van het hondje als volgt: ,,Toen ze thuiskwamen, bleek dat het jongetje bang was voor de hond. Die heeft heel lang boven de bak van het dier staan gillen. Daarna hebben ze de hond opgesloten.’’

De meeste handelaars zouden - als het verhaal klopt - de hond nooit meer aan dezelfde mensen meegeven, Jordens wel. Bovendien vertikt hij het om Mahan zijn spaargeld terug te geven.

Katayun voelt nattigheid en is vrijdagmorgen niet alleen naar de Voorweg gekomen. De politie is op de hoogte, twee medewerkers van de dierenambulance zijn er en een vrijwilligster van Dog Search, een hulporganisatie voor (vermiste) honden. De laatste is vooral gekomen omdat Katayun de Nederlandse taal niet goed machtig is.

Handgemeen

De Dog Search-dame geraakt binnen enkele minuten in een handgemeen met Jordens. Ze beukt er flink op los. De politie komt terug. Jordens is niet onder de indruk. Uiteindelijk laat hij Katayun een formulier tekenen met de verklaring dat ze de pup gezond in ontvangst heeft genomen.

Het hondje is lusteloos, ziet er grauwgroen uit, heeft vieze ogen. Het lijkt wel een bejaarde hond. Mahan, zijn moeder en zijn hond gaan op aanraden van de dierenambulance direct door naar de dierenarts, in de weet dat het formulier tekenen niet slim was. Onderzoek toont aan dat het dier parvo heeft en er gefraudeerd is met de chip en het hondenpaspoort. De eigenaars gaan aangifte doen.