Mega-boetes dreigen voor puppyhandelaren in Hapert

Gepubliceerd op 6 mei 2016 om 17:04

De gemeente spreekt ze aan op een waslijst aan zaken die niet kloppen op verschillende locaties van de pup-verkopers, twee neven uit de Hapertse familie Castelijns.

Bron ED. 06-05-2016

HAPERT - Met gigantische dwangsommen probeert Bladel twee omstreden puppyhandelaren weg te pesten. De Hapertse hondenhandelaren Puppy Point en De Cartierhoeve hangt een reeks mega-boetes boven het hoofd. De boetes lopen op tot ruim één miljoen euro.

Bij de twee werd vorige maand een grote inval gedaan. Het is de eerste keer dat beruchte hondenverkopers op deze wijze stevig worden aangepakt.

Waslijst
De gemeente spreekt ze aan op een waslijst aan zaken die niet kloppen op verschillende locaties van de pup-verkopers, twee neven uit de Hapertse familie Castelijns. Niet alleen hondenhandel wordt beboet, ook voor illegale bouwsels en te hoge hekken worden ze aangepakt. Bij het tweetal werd bijna een maand geleden met groot machtsvertoon binnengevallen door politie, justitie, de Voedsel- en Warenautoriteit, de Belastingdienst en de Dierenbescherming.

Geld
Bij Puppy Point werden toen 89 geïmporteerde jonge hondjes aangetroffen die volgens justitie niet of niet juist waren gevaccineerd. Ook grote sommen contant geld werden in beslag genomen. Bij De Cartierhoeve zou het gaan om twee ton aan cash geld, aldus bronnen rond het onderzoek.

Conflict
De familie Castelijns ligt al tientallen jaren in de clinch met de gemeente, onder meer in een slepend conflict over een bouwkavel. De grootste van de twee, Puppy Point, heeft vorige week te horen gekregen dat de gemeente dreigt met verschillende dwangsommen met een totaal van ruim 740.000 euro. Daarin zit onder meer een boete van maximaal een ton voor illegale hondenhandel. Bij De Cartierhoeve werd voor verschillende overtredingen een dwangsom aangekondigd die oploopt tot maximaal 310.000 euro.