Een zwarte dag voor alle hondjes Bij Meerledogs

Gepubliceerd op 23 mei 2016 om 00:51

Een zwarte dag voor alle hondjes Bij Meerledogs, die al in trieste omstandigheden moeten leven in stallen, en dan een groot deel van de hondjes zo aan hun eind moeten komen.
Belachelijk dat er vergunningen worden gegeven voor zulke aantallen in zulke stallen.

40 honden overleven zware brand in hondenkwekerij niet.

HOOGSTRATEN - Een zware brand bij hondenkennel Meerledogs in Meerle (Hoogstraten) heeft het leven gekost aan 40 honden. In totaal waren ongeveer 200 honden aanwezig in de schuur, maar de meeste honden konden nog op tijd gered worden.
Meerledogs is een rashondenkennel in Voort. In twee lange schuren van 50 meter lang worden daar honden gekweekt. “De brand ontstond in een van de hallen van rashondenkennel Meerle Dogs waar 200-tal honden verblijven”, zegt kapitein Jef Van Accon van brandweerzone Taxandria.

“De melding gebeurde door de zaakvoerder zelf. We zijn er gelukkig in geslaagd de brand in te perken tot de linker voorzijde van de stal zo dat het merendeel van de honden kon gered worden. Helaas troffen we 25 à 40 kadavers aan, van alle rassen.”

Asbestgevaar

In totaal hebben een veertigtal honden de brand niet overleefd. Een deel is omgekomen door het rook en het vuur, enkele andere zijn door dierenarts geëuthanaseerd. De geredde dieren zijn naar een nabijgelegen schuur gebracht.

De straat van de hondenfokkerij was een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. Omdat de hal bedekt is met golfplaten, werd aan de omwonenden gevraagd ramen en deuren gesloten te houden omwille van mogelijke verspreiding van asbest. “Maar door het natte weer wordt asbeststof minder makkelijk verspreid.”

Het vuur is intussen onder controle, maar omwonenden houden voor alle zekerheid best nog even ramen en deuren gesloten. De brandweer heeft nog geen idee van de oorzaak.