Home » Nieuws » "Nog veel rotte appels bij hondenhandelaars en dierenartsen"

"Nog veel rotte appels bij hondenhandelaars en dierenartsen"

Gepubliceerd op 23 februari 2017 18:45

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) reageert geschokt op de Pano-reportage over honden-pups uit Slovakije

België: Weyts: "Nog veel rotte appels bij hondenhandelaars en dierenartsen"

Bron: deredactie.be Rik Arnoudt
#broodfokmoetstoppen

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) reageert geschokt op de Pano-reportage over honden-pups uit Slovakije. In die reportage is te zien dat een Belgische dierenarts meewerkt aan het vervalsen van paspoorten voor honden en dat vaak te jonge pups worden ingevoerd. Weyts wil meer controles in de sector kunnen doen, óók bij de dierenartsen.
lees ook
Meer geïmporteerde honden in Vlaanderen, voldoen niet altijd aan alle regels
"Er zitten nog veel te veel rotte appels in, niet alleen bij de hondenhandelaars maar ook bij de dierenartsen", zegt Ben Weyts. "Ik vraag dus veel meer medewerking van de Orde van Dierenartsen."

"Wij zullen ervoor zorgen dat wij gegevens aan de Orde van Dierenartsen zullen doorgeven van alle dierenartsen die in opspraak komen op het vlak van dierenwelzijn. Als het gaat over disciplinaire maatregelen of een beroepsverbod, is dat een zaak voor hen."

Het Eén-programma "Pano" ontdekte dat de Europese richtlijnen niet in alle landen worden nageleefd. Als er bijvoorbeeld puppy's van minder dan 15 weken oud worden ingevoerd, ontstaat er risico op besmetting met hondsdolheid.


«   »