Home » Nieuws » Heemskerk wil een einde aan de handel in jonge hondjes door Bas Jordens van de Voorweg.

Heemskerk wil een einde aan de handel in jonge hondjes door Bas Jordens van de Voorweg.

Gepubliceerd op 24 februari 2017 10:47

Zou mooi zijn als meerdere gemeentes zouden volgen.
Wat deze betreft, helaas beperkte de klachten zich niet tot 2016,
zelfs afgelopen weekend is er nog een hele jonge pup bezweken aan parvo van deze handel, bij het nakijken van het vaccinatie boekje bleek de pup ge-ent te zijn met een vaccin waarvan de houdbaarheid over datum was, en waarbij de geplakte sticker in het boekje was bewerkt zodat die datum niet op zou vallen.

Bron: http://www.noordhollandsdagblad.nl/…/Heemskerk-wil-einde-aa…

Heemskerk wil einde aan handel in puppy’s

HEEMSKERK - Heemskerk wil een einde aan de handel in jonge hondjes door Bas Jordens van de Voorweg. Omdat de puppyhandel volgens de gemeente in strijd is met het bestemmingsplan Heemskerk Buitengebied gaat de gemeente een handhavingsprocedure starten desnoods met een dwangsom. Jordens laat weten een advocaat in te schakelen.

Door Friso Bosf.bos@hollandmediacombinatie.nl - 22-2-2017, 20:50 (Update 22-2-2017, 20:50)

In 2016 ontving de gemeente Heemskerk regelmatig klachten over mogelijke misstanden bij de verkoop van jonge hondjes door Jordens. Klachten over gezondheidsproblemen van de diertjes en het vermeende gesjoemel met hondenpaspoorten. Volgens Jordens was er sprake van een hetze tegen hem.

Op 16 juni 2016 heeft een integrale controle plaatsgehad in samenwerking met de Omgevingsdienst IJmond en de politie. In een bijgebouw op het perceel werden zeventien jonge hondjes aangetroffen. Verdeeld over zeven hokken, bedoeld voor verkoop.

Volgens de gemeente Heemskerk past dit niet in het bestemmingsplan. Op het perceel van Jordens rust de bestemming agrarisch/tuindersgebied. De woning van Jordens is een bedrijfswoning.

Overgangsrecht

Voorheen werd geconcludeerd dat de handel in hondjes door overgangsrecht moest worden toegestaan. Daar maakt het college van burgmeester en wethouders nu een einde aan. ‘Ook onder het vorige bestemmingsplan blijkt de handel in hondjes niet te passen’, concluderen burgemeester en wethouders. ‘Beroep of bedrijf aan huis is ook onmogelijk omdat het een bedrijfswoning is. Bedrijf aan huis kan alleen als er een woonbestemming op rust.

Jordens zegt dat de brief vol onjuistheden zit. ,,Maar als de locatie een probleem is, dan zoek ik gewoon een andere locatie. Het is jammer dat de gemeente niet de dialoog heeft gezocht’’, zegt hij. ,,Ik leg het verder bij mijn advocaat neer.’’

De gemeente heeft geen bevoegdheid als het gaat om het onderzoeken van meldingen over dierenwelzijn. Dat is de taak van de Voedsel en Warenautoriteit.


«   »