Puppy for All mag voorlopig geen honden meer verkopen

Gepubliceerd op 27 april 2017 om 20:00

En dan nu weer nieuws over puppy for all.
België verbied voorlopig de verkoop.

HLN.be
Regio
Stadenv

Puppy for All mag voorlopig geen honden meer verkopen
25 april 2017

De Vlaamse dienst Dierenwelzijn heeft na een controle beslist dat Puppy for All, een groothandel in pups langs de Poelkapellestraat in Westrozebeke, voorlopig geen honden meer mag verkopen.

Donderdag ging een inspecteur-dierenarts samen met de politie de honden controleren op het vlak van verzorging, huisvesting, identificatie en registratie. Op de dieren zelf viel blijkbaar niks aan te merken, maar een aantal administratieve tekortkomingen leidde tot een soort bewarende maatregel waarbij de aanwezige honden ter plaatse moeten blijven tot het verder onderzoek door de dienst Dierenwelzijn is afgerond. Er kunnen dus voorlopig geen dieren meer worden verkocht. Het proces-verbaal rond de administratieve tekortkomingen zal aan het parket worden overgemaakt.


De controle door de Vlaamse dienst Dierenwelzijn kwam er, omdat de zaakvoerster besliste uit de zaak te stappen, na ernstige meningsverschillen met haar vennoot, een Slovaak die de pups kweekt en invoert vanuit zijn vaderland. De kweker weigerde plots om nog bepaalde vaccins toe te dienen aan de honden, waardoor de zaakvoerster in Westrozebeke plots zieke dieren geleverd kreeg. (VHS)