Weer mooi werk geleverd door de politie van Ludwigsburg Duitsland.

Gepubliceerd op 5 april 2018 om 13:54

04-04-2018
Transport onderschept Op de A 8 afslag Leonberg van een Iveco bus uit Slowakije met aan boord 93 pups en 21 katten. 
volgens de transporteurs beide 22 jarige Slowaken, zouden de dieren bestemt zijn voor Spanje. 
Op zich dan natuurlijk een vreemde route om van Slowakije naar Spanje te rijden. 
Bij de controle van de paspoorten, twijfelde de politie aan de leeftijden die in de paspoorten stonden en werd onder begeleiding het transport naar Stutgard begeleid voor nadere controle door dierenartsen.
Deze stelden vast dat er vele pups te jong waren voor het transport en veel katten ziek. Zowel de dieren als de papieren zijn in beslag genomen, en de reis naar Spanje gestaakt .

De Dieren zijn onder gebracht in het asiel, worden daar verzorgt en zullen verdere bemiddeling overnemen.

Tot zover het bericht, wel hebben we uit de reacties een goede overdenking aangenomen, als dit transsport tenminste echt voor Spanje was bedoeld.

De opmerking was dat ze niet begrepen dat dit soort transsporten naar Spanje gingen, mede ook omdat Spanje kampt met overvolle asiels en Spanje zelf weinig (nou zeg maar niets) doet aan het probleem. 
Ook het zwerfhonden probleem, speelt daar volop, en stichtingen die als paddenstoelen uit de grond vliegen, lopen zich rot om zoveel mogelijk daar weg te halen en op te vangen in andere landen om ze een beter leven te geven.

wat je dus krijgt is dweilen met de kraan open, aan de ene kant komen nieuwe pups binnen en aan de andere kant probeert men te redden wat ze kunnen.

Is dit nu de EU? Daar waar alle lidstaten zich op het gebied van dierenwelzijn moeten houden aan de EU wet, die in behoorlijk wat landen met voeten word getreden, blijkens bovenstaand onderschept transsport dus ook weer, en blijkbaar iedereen er vrolijk aan meewerkt i.pv. het probleem bij de lidstaten aan te kaarten.

Ook de import van honden en katten, buiten de handel om word flink mee gesjoemeld ook door stichtingen of z.g.n. stichtingen, of organisaties. 
Wij hebben daar inmiddels flinke bewijzen van en gaan dat binnenkort ook voor onze volgers inzichtelijk maken.

voor nu, zijn we weer blij dat Duitsland tenminste de ogen wel los heeft en ze ook pakt, daar kan in ieder geval Nederland nog heel veel van leren.