De zaak Zalikas / Ostendorf.

Gepubliceerd op 21 augustus 2018 om 17:29

Even een korte mededeling over de zaak Zalikas/ Ostendorf.

 
De uitspraak van de rechter gebaseerd op de opvangovereenkomst en de ondertekening van de heer Ostendorf bij het ophalen van Sunday, kan dan negatief voor hem zijn uitgepakt, wat op zich al triest is, maar niet wil zeggen dat voor ons de zaak klaar is.

We gaan hier uitgebreid op de gang van zaken daar in , want tegen deze praktijken gaan we echt waarschuwen. niet alleen in het belang van mensen die denken er goed aan te doen door een hondje te redden, maar ook in het belang van de hondjes zelf.

echter even belangrijker is:

Achter de schermen zijn we ook druk bezig met de Gemeente Montferland waar we nu ook de provincie bij gaan betrekken ivm bestemmingsplan, want het bestemmingsplan ter plekke laat niet toe dat daar bedrijfsmatig hondenhandel waar een stichting onder valt mag zitten. controles hierop zijn er ook al, het aantonen van bedrijfsmatigheid daar is niet zo moeilijk de traceslijsten lijsten spreken voor zich. 
Daarnaast de instanties inzake wettelijke tegenstrijdigheden in de overeenkomst die de rechter heeft laten liggen maar waar de instanties en het rijk wel degelijk mee moeten werken. 
Daar dit allemaal schriftelijk moet gebeuren vergt dat veel tijd, maar gaat nu wel even voor.

Tot dan waarschuwen we echt om geen hond op te vangen van Zalikas onder deze overeenkomst, daar de teleurstelling zoals Ostendorf ook heeft ervaren groot is, u denkt een hond te hebben, maar hem morgen weer kwijt kan zijn inclusief uw geld