Stichting Zalikas op de vingers getikt door, Gemeente Montferland

Gepubliceerd op 29 oktober 2018 om 16:37
Gemeente Montferland laat weten dat Stichting Zalikas opvanghonden Loerbeek, per 01-01-2019, op het stichtingsadres, Noorder Markweg 9 postcode 7036 AL in Loerbeek, niet meer bedrijfsmatig mag handelen omdat dit in strijd is met de bestemming die op de 2 percelen rust.
 
 
 
Op het adres mogen met ingang vanaf 01-01-2019 alleen nog hobbymatig honden worden gehouden. Houdt in, 15 honden mogen aanwezig zijn en verhandeld per jaar maximaal 20 honden/ pups, dit geld voor het adres, dus ook al staan de honden op andere namen dan tellen die mee, ook opvang en aanvoeren is uitgesloten, dus ook geen transporten meer.
 
De 1e dwangsom is ook al opgelegd.
 
Ondanks dat laat de stichting rustig nog honden komen uit Bulgarije, terwijl er al tijden herplaatsers zitten die moeten leven in een bench en kennel en anders niet zien, terug gekomen vanwege ernstige incidenten, deze honden zouden een kans weer moeten kunnen krijgen, als dat nog mogelijk is, maar helaas zien we ze alleen staan als lief in de advertenties op Marktplaats met geen eerlijke informatie erbij.
 
We zijn blij met de beslissing van de gemeente, daar er ook met het oog op de vernieuwde overeenkomst en de klachten die we hebben ontvangen de laatste tijden dit een goede oplossing vinden.
Of de stichting in beroep zal gaan of elders zal verder gaan, zal van zelf blijken.
 
We houden u op de hoogte !!!