Slechts drie veel te jonge pups overleven het vervoer naar Nederland!

Gepubliceerd op 20 december 2018 om 19:10

Slechts drie veel te jonge pups overleven het vervoer naar Nederland!

Bron":Onetz en Asiel Amberger ect
Waarschijnlijk waren de dieren bedoeld als kerstcadeaus, vandaar dat ze veel te vroeg gescheiden zijn van hun moeder. En half Europa door vervoerd zijn. Ten minste één veel te jonge pup verloor dinsdagnacht zijn leven.

Het begon toen een attente medewerker van een pechdienst de politie vertelde dat ze dierengeluid hadden gehoord op de parkeerplaats bij Raststätte Oberpfälzer Alb op de A6 in een Hongaarse busje met aanhanger. Agenten van de Amberger politie inspectie controleerden rond 22 uur het voertuig met twee chauffeurs uit Hongarije, die aangaven op weg naar Nederland te zijn. Hun lading bestond uit verschillende dozen nep-merkkleding.

Maar in de aanhangwagen, die werd overspannen door een zeildoek, kwamen de agenten een minder vaak voorkomende lading tegen: vier puppy's, van ongeveer vier tot zes weken oud. Drie waren er erg slecht aan toe, één was al gestorven, waarschijnlijk door de vrieskou onderkoeling blijkt uit het persbericht van het politiebureau 
De twee Hongaren werden voorlopig gearresteerd na deze ontdekking en konden hun reis pas voortzetten nadat ze een borg hadden betaald.

Medewerkers van Amberg Animal asiel zorgden voor de pups, van wie het ras niet snel kon worden vast gesteld. Ze waren geschokt dat de pups waren vervoerd in kattenvervoersmandjes Deze waren helemaal niet geschikt voor hun grootte en ook zwaar vervuild. Omdat ook een lege vervuilde vervoer box aangetroffen werd in de aanhanger vermoed men dat er meer pups aanwezig zijn geweest. Deze hebben de reis dan niet overleefd en zijn onderweg gedumpt!

Zonder duidelijkheid over de gezondheidstoestand van de drie ondervoede onderkoelde pups, konden ze niet naar het dierenasiel van Amberg worden gebracht omdat deze geen honden quarantaine heeft. Daarom zorgde Andreas Brucker, van de Duitse Dierenwelzijn afdeling ervoor dat de pups werden opgenomen in het asiel in Wunsiedel. De pups zijn in nachts opgehaald door personeel van dit asiel, nadat de onderkoelde pups eerst de eerste zorg van een dierenarts gehad .

"Na navraag gedaan te hebben blijkt dat de pups erg verzwakt zijn maar het na omstandigheden redelijk doen meld het persbericht van de politie. De dieren zitten zo erg vol met wormen dat het op dit moment nog niet duidelijk is of ze de ontwormingskuur zullen overleven zo heeft het asiel laten weten.