Raad van State geeft opnieuw Bladel gelijk in Hapertse hondenzaak

Gepubliceerd op 2 januari 2019 om 11:18

Het houdt niet op voor hapert. De uitspraak van de raad van state aangaande de cartierhoeve D de R echtgenote van H castelijns is vandaag ook gedaan. 
niet verwonderlijk natuurlijk, ook deze uitspraak ten gunste van de gemeente bladel. 
Ja dan ben je toch zo, iets meer dan 3 ton lichter .

We willen wel even waarschuwen!!!!!!!

Pups worden nu verkocht vanaf de stuw 3 in hapert.

-----------------------------------------------------------------------------
Bron ED.

Raad van State geeft opnieuw Bladel gelijk in Hapertse hondenzaak

DEN HAAG/HAPERT - De gemeente Bladel heeft Hans Castelijns uit Hapert terecht gedwongen een einde te maken aan het houden van honden in een gebouwtje aan de Ganzestraat 33. Castelijns kreeg daarvoor dwangsommen opgelegd met een maximum van 24 mille. Verzet daartegen is nu na de rechtbank ook door de Raad van State afgewezen.

De uitspraak is een zoveelste stap in een gecompliceerd juridisch gevecht dat de gemeente heeft met Hans Castelijns en zijn echtgenote D de R. Dat kwam naar boven in augustus 2016 door een grote controle van panden van hen. Daaronder viel de Cartierhoeve en het daar tegenoverliggende pandje met huisnummer 33. In de hoeve werden dertig honden gevonden, er tegenover drie pups met zaagsel bakken voor 21 honden.

De hoeve is feitelijk van de echtgenote van Castelijns. Zij is volgens hem een hobbyfokster. De puppy’s in het andere gebouwtje zaten er maar tijdelijk en dat zou volgens hem onder de bestemming ‘magazijn’ vallen die in het gebied is toegestaan.

Stoppen
De gemeente ziet hen als illegale probleemfokkers. De Cartierhoeve staat volgens haar hoog op een zwarte lijst, er zouden jaarlijks 1.200 pups zijn verhandeld en de belasting wilde 1,2 miljoen zien. Alle reden om het duo te dwingen tot stoppen via dwangsommen. Voor de Cartierhoeve lopen die op tot ruim drie ton, voor het tegenoverliggende gebouwtje ruim twintig mille.

De twee bestrijden de gemeente te vuur en te zwaar en voelen zich slachtoffer van een complot. De rechtbank gaf eerder de gemeente gelijk, waarop de dwangsom zaken naar de Raad van State gingen. Het verzoek tot opschorting van de dwangsommen voor de Cartierhoeve werd al door de Raad van State afgewezen, hetzelfde is nu gebeurd voor het andere pandje. Er komt nog een bodemprocedure bij de Raad van State