Weet u het nog de 37 pups die aan het eind van het jaar in beslag genomen zijn in Duitsland.

Gepubliceerd op 13 februari 2019 om 20:48

Hun eindbestemming zou België zijn, De politie liet de jonge dieren vrij uit vijf hondenboxen, een doos en een hamsterkooi.

14 van de in beslag genomen pups zijn ondergebracht in het Dierenasiel Neurenberg en het Dierenasiel Feucht. Deze hebben een update geplaatst zodat de mensen een indruk kunnen krijgen hoe het op dit moment met de pups gaat. 
------------------------------------------------------------------------------

Zes weken later

Sindsdien zijn er zes weken verstreken. Vandaag zijn bijna alle 14 dieren in goede gezondheid voor zo ver dit nu te zeggen is. " zegt de woordvoerster van het asiel Feucht.” Behalve de kleine mops "Wendy". "De pup heeft af en toe last van coördinatiestoornissen. Tot nu toe is het nog niet mogelijk om te zeggen hoe het herstel van de pup zal zijn. "De mopshond heeft echter geen problemen met het spelen met de andere pups."

Niettemin zitten alle pups van de twee schuilplaatsen nog steeds in quarantaine. De dieren werden gehuisvest in aparte kamers. Dit zou de honden tegen hondsdolheid moeten beschermen. Ze worden de komende twee weken gevaccineerd. Daarna moet nog een wachtperiode van 21 dagen in acht worden genomen. Ten tijde van de opvang waren de jonge pups tussen de vijf en acht weken oud. Op de leeftijd van twaalf weken kunnen ze de rabiës enting pas krijgen.

Alleen wanneer de pups de leeftijd van vier maanden hebben bereikt, kunnen ze door het publiek worden bezocht en geadopteerd worden. Daarom moeten de belanghebbenden tot eind maart geduldig zijn.

Voor de duidelijkheid wilt u weten of de pups beschikbaar zijn voor adoptie bezoek dan onderstaande links 
https://www.facebook.com/TierheimNuernberg/
https://www.facebook.com/SM.Tierheim.Feucht/