Tientallen puppy's in 'Een enorm smerige situatie' in Maarheeze

Gepubliceerd op 26 september 2019 om 22:07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tientallen puppy's in 'Een enorm smerige situatie'

Diverse bronnen

MAARHEEZE - De politie heeft bij een hondenfokker aan de Panweg in Maarheeze op zijn erf een groot aantal verwaarloosde honden puppy's aangetroffen. De dieren zaten in hun eigen uitwerpselen in hokken of liepen buiten rond in de regen. "Heel onhygiënisch."

De politie kwam als eerste aan op het adres en seinde meteen de Landelijk Inspectiedienst Dierenbescherming in. Twee inspecteurs gingen naar Maarheeze, samen met twee agenten van de dierenpolitie. Direct was duidelijk dat het ging om jonge dieren. Daarom werden ook drie dierenartsen ingeschakeld om de jonge beestjes medisch te onderzoeken.

Volgens woordvoerder Dik Nagtegaal van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming:gaat het om zeven ouderhonden en meer dan dertig puppy's.

Onze inspecteurs constateerden dat het een enorme smeerboel was en dat de honden in hun eigen uitwerpselen moesten leven. De onderkomens waren ongeschikt voor jonge honden en er waren lang niet altijd warmtelampen voor de hele kleine hondjes. Een dierenarts zei dat de honden te mager waren en vaak wormen hadden, wat de groei ernstig belemmert.”

Direct werd rapport uitgebracht aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, een uitvoerende dienst van onder meer het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. "Zij beoordeelden de situatie als onhoudbaar en daarom zijn direct alle dieren meegenomen." Op een opvangadres van de overheid worden ze tijdelijk opgevangen en krijgen ze medische zorg.

In totaal werden bij de fokker ruim veertig honden gevonden. Ongeveer zeven dieren waren volwassen, in de andere gevallen ging het om puppy's. "Van de volwassen honden had je nog kunnen zeggen: maak de boel schoon en dan kunnen ze wel blijven. Die zijn er niet zo ernstig aan toe. Maar de puppy's hebben medische zorg nodig en zijn nog zo klein dat ze niet van hun moeders gescheiden mochten worden."

Wat er verder gebeurt met de fokker is aan het OM. Hij zou zijn vertrokken op het moment dat de politie arriveerde, of net daarvoor.

Film link naar de situatie die ter plaatse is aangetroffen https://youtu.be/PQkiwghYPdU