Uitspraak in de zaak tegen de teckelfokkers uit Woerden

Gepubliceerd op 18 september 2019 om 15:33

 

Hongarije: Uitspraak in de zaak tegen de Woerdense Teckel dames

27 Miljoen Forint dat is ongeveer +- € 84.000 boete.
Dat geld is ook hard nodig gezien de hoge kosten die de diverse opvanglocaties hebben moeten maken.

In Nederland zijn ze nog niet zo ver {blijkbaar vinden ze dat hier moeilijk} maar in Hongarije is de rechtszaak tegen moeder en dochter al geweest. Onderstaand de uitspraak van de rechtbank. Veel mensen hadden liever gezien dat ze daadwerkelijk vast waren komen te zitten maar de rechter heeft anders besloten o.a. een geldboete, de in beslag genomen honden waren ze al kwijt dit is nu ook officieel. Dit is voor de in beslag genomen honden goed nieuws. Nu kunnen de adoptieprocedures plaats vinden en dat is alleen maar in het belang van de dieren die al genoeg geleden hebben onder deze hele situatie!
---------------------------------------------------------------------------
Arrondissementsrechtbank van Barcs.

Zware straf voor teckel dames in Barcs.
De rechtbank van Barcs heeft een zware straf opgelegd aan de beide dames die verder gaat dan het verzoek van de officier van justitie. Volgens het onwettige vonnis hield een 57-jarige vrouw in totaal 106 teckelhonden in metalen transportkooien en plastic transportkisten aan in een huis aan de rand van Barcs.
De dieren zaten vast in veels te kleine ruimtes dat ze besmet waren met hun eigen urine en uitwerpselen, waardoor ze meer dan een ontsteking aan de ogen en oren veroorzaakten. Sommige dieren waren extreem depressief vanwege de huisvestingsomstandigheden.

Ondanks het verzoek van de officier van justitie legde de rechtbank een proeftijd van één jaar, twee maanden en twee jaar op, beval de inbeslagname van de honden en veroordeelde de beklaagden tot bijna 27 miljoen Forint aan strafkosten. omgerekend komt dat ongeveer neer op €84.000

Bron: Persafdeling van de rechtbank Kaposvár

---------------------------------------------------------------------------------
Wij willen onze Hongaarse bron Edina bedanken dat zij in 2018 met ons in contact is getreden. Wij willen haar bedanken voor haar discretie haar doorzettingsvermogen, Haar koppigheid door zich niet van de wijs te laten brengen door derde. Vooral haar geduld heeft er toe geleid dat niemand het doel uit ogen verloor en ten alle tijden de geldende Hongaarse wetten en regels nageleefd zijn.