De teckel fokkers uit Woerden, de dames Van Zijl hopen onder de opgelegde straf uit te komen!

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 om 15:52

De Dames Van Zijl, die zich eind vorig jaar gevestigd hebben in het buitengebied van Barcs waar de 106 teckels in beslag zijn genomen, hopen onder de opgelegde straf uit te komen, afwachten of ze dat lukt, de straf kan natuurlijk ook nog zwaarder worden.
-----------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Bron : opgelicht

De teckel fokkers uit Woerden die in Hongarije veroordeeld waren tot het betalen van een boete van 81.000 euro, maken daartegen bezwaar. Dat houdt in dat er een nieuwe rechtszaak volgt in Hongarije.

 

Moeder en dochter Van Z. verhuisden vorig najaar naar Hongarije. Binnen enkele weken werden 106 honden door de autoriteiten in beslag genomen. Deze werden in schrijnende omstandigheden aangetroffen. Vorige maand werden zij veroordeeld tot het betalen van een forse boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 14 maanden. Daarnaast krijgen zij de honden niet terug. De fokkers zijn het hier niet mee eens en laten de zaak voor de rechter komen.

In Nederland loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de praktijken van de vrouwen. Door uitzendingen van Opgelicht?! werd duidelijk dat er in groten getale teckels werden gefokt in omstandigheden die niet in orde waren. De honden kregen daardoor last van fysieke en mentale problemen en er werd bovendien gerommeld met de papieren. Zo zouden ouderhonden Bas en Bella volgens de koopovereenkomsten soms elke vier dagen een nestje krijgen en konden kopers kiezen of ze wel of geen stamboom wilden. In Nederland werden er bijna tweehonderd honden bij de vrouwen weggehaald.