Boer Gerard uit Zeeland mag toch honden fokken

Gepubliceerd op 31 oktober 2019 om 15:52

Boer Gerard uit Zeeland mag toch honden fokken
ZEELAND - De Zeelandse varkensboer Gerard van Dongen runt al langer kennel De Witterskuil. Nu lonkt officiële instemming van de gemeente. Want de ondernemer heeft zijn zaakjes beter op orde.

 

Een paar jaar geleden honoreerde de gemeente een verzoek voor het ‘grootschalig houden van honden’ niet op het bedrijf. ,,Nu is een nieuw plan ingediend voor zestig tot zeventig honden. Dit voldoet wel aan de voorwaarden op het gebied van huisvesting en voldoende socialisatie van de pups. En ook aan de eisen van de vereniging van hondenfokkers”, meldt wethouder Brands.

Volgens omgevingsdienst ODBN runt Van Dongen, die in 2007 deelnam aan Boer Zoekt Vrouw, zijn kennel op een goede manier. ,,Al zijn er wel wat verbeterpunten waar-ie ook aan gaat werken.” ODBN zal dat controleren. Ook wijst Brands op een positieve verklaring van een dierenarts. Verder is het bedrijf aangemeld als leerbedrijf voor stagelopers van het ROC.

,,We kunnen in principe akkoord gaan met het verzoek tot vestigen van een hondenfokkerij”, zegt Brands. In mei kreeg de boer een last onder dwangsom. Hij moest een aantal milieuovertredingen op zijn bedrijf herstellen. Dat krijgt een vervolg met een zitting bij de bezwaarschriftencommissie.

Bron: Brabants dagblad
Maarten van de Rakt 29-10-19