Dierenbeschermers en hondenfokkers hebben de handen ineen geslagen om een ‘bonafide’ handelsplatform te creëren

Gepubliceerd op 16 januari 2020 om 17:52

Krijgen we een 2e Marktplaats? maar dan onder de noemer Fairdog?
Wie bepaald of er volgens de regels wordt gefokt, wie gaat de nesten keuren en als ze niet voldoen aan de criteria komen zeer dan toch op te staan en wie bepaald dat? Of de nesten in aanmerking komen voor het platvorm.
Komen Buitenlandse fokkers bijvoorbeeld. de Belgische, waar Marktplaats bol mee staat ook in aanmerking?
En welke norm hou je dan daarvoor aan? zij mogen 3 nesten per 2 jaar fokken Nederland 1 nest gaan die ook gekeurd worden? Worden bij die Belgische fok-stallen met 500 stuks de ouder dieren ook gecontroleerd of er naar onze maatstaven wel mee gefokt mag worden?


Dan de zwerfhonden, worden die in land van herkomst gecontroleerd dan door Nederland gecontroleerd voor ze hier binnen komen? Qua socialisatie en papieren en hoe bepaal je bij deze honden of er niet met name uit het Oostblok geen illegale fok praktijken achter zitten, want volgens tracés komen er weinig oudere en bijna allemaal pups van 15 weken Nederland binnen. En ja als ze eenmaal hier zijn en niet oké wat gebeurd er dan?

En wat gebeurd er met een nest bij een gewone particulier die echt in huis wordt geboren en daar opgroeit met eigen moeder in een gezin en alles doen aan de socialisatie, komen die ook in aanmerking voor het platvorm? .