Duitsland. Politie Kassel stopt Nederlands transporter met puppy's uit Hongarije!

Gepubliceerd op 18 oktober 2020 om 15:54

Duitsland. Politie Kassel stopt Nederlands transporter met puppy's uit Hongarije!

Voor het eerst is er een geval van illegale puppyhandel in het district Kassel. Volgens Gundula Utzinger van het veterinaire kantoor van het district ontdekte de politie van Kassel twee dozen met elk drie Dwergkeesjes.

Wolfhagen - De inspectie van de Nederlandse transporteur, die uit Hongarije kwam, vond plaats op de Lohfeldener Rüssel. "De agenten hadden vrij snel door dat de dieren veel jonger waren dan de wettelijke eis van minimaal 15 weken."

Puppy-dealers worden geconfronteerd met hoge boetesVolgens de huidige epidemiologische voorschriften mogen honden pas na 15 weken in Duitsland worden ingevoerd. De twee mannen konden geen inenting tegen hondsdolheid overleggen, die ook verplicht was, inclusief paspoort. Een geïmplanteerde chip was ook niet zichtbaar. Dit alles was voor de politie de reden om de dieren in beslag te nemen en het verantwoordelijke dierenartsbureau in te schakelen. De mannen worden onderzocht.

Volgens politiewoordvoerder Matthias Mänz worden de puppydealers geconfronteerd met een boete van maximaal 25.000 euro of een gevangenisstraf van maximaal drie jaar. "Dwergkeesjes zijn blijkbaar de nieuwe modehonden", zegt Utzinger, waardoor ze zeer gewild en economisch interessant zijn. Volgens de veterinaire dienst zouden de prijzen in Duitsland rond de 1500 euro liggen.

Eén pup overleefde het nauwelijks!De handelaren halen vaak zieke pups van fokkers in Oost-Europa en verdienen goud geld door ze te verkopen op internetplatforms zoals Marktplaats & Ebay. Omdat de honden in de vermenigvuldigingshokken onder erbarmelijke omstandigheden worden gehouden, lijden de moeders aan ziekten en ondervoeding, zo ook de pups meestal.

“De Dwergkeesjes zaten vol parasieten . Een daarvan heeft het nauwelijks overleefd ”, aldus Utzinger. De kleintjes worden nu goed verzorgd door een dierenarts.