Klachten over de stichting RDE uit Ridderkerk

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 om 12:54

Vandaag kwam er weer bij ons uit verschillende hoeken klachten over de stichting RDE uit Ridderkerk op ons af. Helaas niet de 1e keer.Een niet onbesproken stichting dus , die het wel steeds bonter gaat maken.

Wij waarschuwen dan ook voor deze stichting, want ze doen zich voor als zijnde stichting, maar zijn op dit moment puur bezig met echte handel en helpen broodfokkers van hun onrendabele honden af.

De honden gaan weg onder adoptievoorwaarden, waarvoor op hun (website) 225.00 euro wordt gevraagd, echter geven ze er even een draai aan en valt het rad stil bij 750,00 eurootjes,, voor een pup waarvan ze zelfs de vader niet eens kennen.

We weten van deze stichting dat de stichting ingeschreven staat bij de kvk in Ridderkerk, echter woont de dame van de stichting in België. en ja helaas voor haar, een legerbasis weerhoud ons het zicht nog net niet het adres in Kapellen te zien en aan te geven,

Alwaar ze ook honden opvangt tot adoptie voor de stichting of onder het mom van de stichting. Echter iets wat in België zo niet mag is zonder erkenning een hond opvangen zonder dat deze geadopteerd wordt door de persoon. Misschien dus tijd om Vlaanderen eens te tippen, zodat ze er ter plekke eens even een kijkje kunnen nemen.

Dan nu nog even het bespreken van een advertentie, waar zij dus 4 pups aanbied, van een teef die ze drachtig binnen heeft gekregen, daar waar vandaag de klacht ook over ging. Wat valt ons daar op?

We beginnen bij type aanbieder. Ze noemt zich fokker/ hobbymatig Raar natuurlijk, want zij heeft de honden toch niet gefokt ze kent de vader niet eens. Zij verkopen of laten ze adopteren toch? Ze hoort hier gewoon handelaar aan te vinken. want dat ben je nu eenmaal als stichting in Nederland, geeft ze ook aan , ze moet 21 % btw afdragen, ja dat hoeft een hobbymatige/fokker niet.

Het verhaaltje wat ze op hun website hebben dat het geld allemaal ten goede komt aan rescue honden, bedoeld uit andere landen en dodingsstations is een beetje raar, want in de advertentie blijken ze dus de honden gewoon uit een fokkerij te halen.

Dus het hele verhaaltje onder aan de advertentie over kansarme asielhonden en straat honden, sla dat maar over, want er staan 4 advertenties met allemaal ex broodfok-honden of pups.

En dan echt ook de handelaars kuren van een adres doorgeven en dan ga je op pad en moet je ineens ergens anders heen, waarbij de kans bij hun, naar wij weten dus ook kapellen België in de bosjes kan zijn, geeft nou niet echt blijk van betrouwbare stichting, maar pure handel.

Denkt u over een adoptie hondje, begin dan eerst met goed onderzoek naar de stichtingen, want er is echt bij sommige heel erg veel mis.