Terug in de tijd met de NWVA

Gepubliceerd op 26 september 2020 om 16:12

(De NVWA laat weten meermalen twijfels te hebben geuit bij de Hongaarse overheid over de leeftijd en gezondheid van geëxporteerde puppy’s. “Maar verder kunnen we weinig doen”, legt een woordvoerder uit. “Als Hongarije de hondjes officieel heeft goedgekeurd voor de export, zijn wij volgens EU-regelgeving verplicht hen daarop te vertrouwen.”)

Ze geven dus eindelijk toe dat ze twijfels hebben aan wat daar vandaan komt.Hoe naïef kan je zijn, als je zoiets aangeeft naar de de Hongaarse overheid, verwacht je dan dat zij zullen verklaren dat er inderdaad van alles niet klopt?.

Daarnaast hoeveel bewijs, wil je nog hebben, als je ziet dat er al zo vaak in reportages, ook door de dierenartsen in die verzamelcentra, verklaart wordt dat zij de geboortes niet weten en de datum moeten gebruiken die de broodfokkers waar het verzamelcentra de pups vandaan halen hebben gezegd.lul koek natuurlijk, want zij weten het best wel, maar dit komt het beste uit, omdat zij er dan ook vanaf zijn, en ja fokker is niet bekend hé?

Bij de betreffende handelaar in Diessen zijn in 2015, 60 pups in beslag genomen, reden verklaard door dierenartsen verbonden aan Utrecht, dat ze te jong waren en ziek, dat ziek is voor daar niet zo gek , want parvo, en giardia zit er al jaren, maar een inbeslagname volgde.

Netjes gezegd wordt er door de Da's verklaart"en gebruikt in de rechtszaak door Economische zaken: Nederlandse dierenartsen hebben geconcludeerd dat de pups bij invoer in Nederland jonger zijn geweest dan 15 weken en daarom niet kunnen beschikken over een geldige rabiësvaccinatie. Daarom wordt niet voldaan aan de invoervereisten om de pups in Nederland te brengen en bestaat er een serieus gevaar voor de volksgezondheid en de diergezondheid vanwege het risico op insleep van rabiës in Nederland. Gelet hierop was het noodzakelijk om spoedbestuursdwang toe te passen.

Daar de leeftijd op papier dus niet zou kloppen, zou de rabiës enting dus ook niet volgens boekje voor volledige bescherming zorgen en moeten voor de zekerheid in quarantaine, want voor de volksgezondheid is het risico te groot om ze dus weer direct naar de handel terug te doen.

Dus wat wordt er besloten, we drukken er zonder verder onderzoek gewoon een rabiës enting in en gaan in quarantaine.En wat doe je daarna? We vragen in Hongarije of dit wel nodig is geweest?

En wat verklaart de woordvoerder van de NVWA dan verder? Verder kunnen we weinig doen, want we zitten met de regelgeving van de EU, We moeten ze dan vertrouwen, anders gezegd: vertrouwen op grond van interstatelijk vertrouwens beginsel. Dan hebben wij toch wel wat vragen. waarom neem je ze in beslag ?Waarom is de volksgezondheid in gevaar?Waarom uiten ze hun twijfels bij de Hongaarse kamer?Waarom 3 weken onnodig in quarantaine? En waarom 60 enting rabiës op nieuw gezet bij die pups?

En dan onze volgende opmerking, hoe bestaat het toch dat de NVWA bij die handelaren steeds weer de zaak niet goed voorbereiden? Als er bewezen wordt dat de pups niet volgens de norm van de EU hier hadden mogen zijn, zelfs niet vervoerd hadden mogen worden, moet je bewijzen dat de norm niet wordt gehaald, dan ga je niet enten ,aar gaat over tot titratie in 1e beginsel, Handig zou al zijn als dat standaard werd gedaan voor ze de auto uitgaan. Maar ja dan is het donker of weekend en dan zie je de NVWA niet

Helaas moeten we weer constateren dat ze blijkbaar niet weten hoe te handelen, om een zaak voor een rechtbank goed voor te bereiden.

En dan, hoe kan het dat België, de handel uit Hongarije zeker van deze expediteur van de lijst heeft geschrapt, en op dat gebied maling hebben aan de EU. En hoe kan het dat Duitsland keer op keer die handel onderschept op de weg en de pups in beslag worden genomen, omdat een Duitse DA verklaart ter plekke verklaart dat ze te jong zijn. En de vervoerder leeg mag verder reizen, na direct proces verbaal. Hoeveel worden er in Oostenrijk niet van de weg geplukt , die te jong naar Italië gaan.

Waar praten we hier dan over? We denken dat we daar heel kort over kunnen zijn. Nederland is te bang om op te treden.Want dit gebeurd niet alleen binnen de lidstaten, maar ook als doorvoerland naar Engeland Ierland en schotland, laat de Nederlandse douane pups van 6 weken uit het Oostblok door gaan, douanier zegt: zijn 6 weken ik geef groen licht. bewijs hier aanwezig Ook de import uit 3e landen, staan notabene op Marktplaats, komen met 8 weken op Schiphol binnen, zelfs bij dierenartsen hier, die ze onder het motto paspoort verloren een Nederlands paspoort afgeeft, aan een pup van 8 weken geboren in Rusland. De NVWA is op de hoogte, en wat doen ze? niets. Momenteel vragen ze mensen als inspecteur, je kan er wel 50 neer zetten, maar voor dierenwelzijn schiet dat niet op. Ze hebben alleen tijd voor het keuren van een opwindbaren hond van bl*kker, of het veertje niet te snel knapt en of de batterij wel deugd.

Mensen ze zijn bang, heel 2020 zijn ze niet in Diessen bij die handel geweest, wij denken zelfs na 2015 niet meer, want de laatste keer hebben ze het verprutst en dat heeft grof geld gekost.

Bewijzen zijn nu voorhanden dat deze handel niet deugt, als zij het niet doen, dan verzaken ze dus wat ze wel zouden moeten doen, en zijn ze tevens medeschuldig, net zoals nu ook Marktplaats is, want ook die weet heel goed wat er speelt, en volgens mij is Karen Soeters nog niet klaar en volgt er meer.

Dit ter overdenking mocht het morgen niet zulk mooi weer worden.

onderstaande foto's honden met doorgesneden stembanden in een puppymill in Hongarije die levert aan de handel, deze week bevrijd.