18.000 euro boete voor handel in illegale honden

Gepubliceerd op 22 oktober 2015 om 13:45

Het heeft dus ook in België wel echt zin om als gedupeerde zelf een klacht in te dienen, en lees wat er dan gebeurd en gevonden word, en wat voor consequenties er voor die handel aan vast zit. Helaas laten veel gedupeerden het er gewoon bij zitten, om hele uit een lopende redenen. Vele worden ook bedreigd of afgescheept door de handel zelf.
We roepen echt iedereen op om toch de klacht in te dienen. Als wij het weten doen we het ook en kunnen u daarbij helpen om ook te doen, Het effect is groter als de gedupeerde dit zelf ook doet en niet onbelangrijk vraag aan de behandelende Da of deze ook een klacht in wil dienen.
Heeft u de pup via een verkoopsite, dien daar ook dan een officiële klacht in via het contactformulier van die site, waar u de klacht ook kan omschrijven. Vermeld hierbij het advertentie nummer. Het beste kunt u een print screen maken van de advertentie bij voorbaat, verwijderen ze dan de advertentie, dan heeft u hem nog wel.
Deze week hebben we al 3 pups die het niet gered hebben, waarvan 2 met parvo, en 1 zwaar erfelijk belast. wekelijks krijgen we weer nieuwe gevallen binnen, er worden echt zieke pups verkocht, wat al tegenstrijdig is met de wet, zowel hier als in België, de handel pept ze op tot verkoop, en de pups worden al snel ziek bij de nieuwe eigenaar. Laat de handel er niet mee wegkomen !!!!!!!!!!!!!!

Een voormalig koppel dat in Moorsele jaren dat illegale honden verkocht, krijgt een boete van 18.000 euro. De helft daarvan is voorwaardelijk.

850 euro kostte een pup, die Steven M. (39) en Ilse C. (38) verkochten aan een gezin dat op zoek was naar een hond.

De eigenaars konden er niet mee lachen toen bleek dat het dier twee dagen nadien al overleed. Uit onderzoek bleek dat de pup doodziek was op het moment van de verkoop. Het gezin diende klacht in. Daarop kreeg de hondenkwekerij de inspectie Dierenwelzijn over de vloer. Veel dieren hadden geen paspoort. De inspecteurs troffen ook 17 paspoorten aan reeds verkochte honden bleken. Aan het adres van de kwekerij in Moorsele werden 691 honden gelinkt. Een groot deel werd volgens het openbaar ministerie ingevoerd uit het Oostblok. (VHS/LSI)