Inspectie vindt 33 verwaarloosde honden en dan moest het gruwelijkste nog komen....

Gepubliceerd op 15 juni 2017 om 12:27

De Hobbykweker is bekend onder het HK nummer 10304762.
En dit bericht zegt al weer genoeg over een HK nummer namelijk helemaal niks.

Bron: N Het nieuwsblad

ZWEVEGEM / WERVIK - Bij een hobbykweker in Wervik werden woensdag tien volwassen honden, 23 pups, veertien katten en zes kippen in beslag genomen.
Het was op vraag van Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) dat de dieren werden opgehaald door vrijwilligers van het Zwevegemse dierenasiel Leiestreek. De dieren leefden in erbarmelijke en onhygiënische toestanden.

Dode dieren in diepvries

De hobbykweker had sinds twee jaar een vergunning en verkocht de dieren in een pand in de Nieuwstraat in Wervik. Het was na klachten van buren over een vliegenplaag dat er een inspectie volgde. Verantwoordelijke van het dierenasiel Veerle Debaille was gechoqueerd in welke erbarmelijke situatie de dieren leefden. “Met uitzondering van twee staffords leefden alle dieren samen in de woning, het was er enorm warm en het ergste van alles, ze moesten leven tussen hun eigen uitwerpselen. Ook werd in de diepvries nog eens 28 dode pups en 12 dode katten gevonden.”

Er werden vijf staffords en vijf chihuahua's weggehaald. Twee staffords waren nog maar recent bevallen van pups, de ene hond kreeg er vier en de andere maar liefst dertien. Bij de vijf chihuahua's is er eentje zwanger en een ander beviel nog maar woensdag van zes pups. Ook leefden er in de woning nog eens veertien katten.

#broodfokmoetstoppen

“De dierenarts heeft alle dieren onderzocht en ze maken het wonderwel goed. Ze zijn oververmoeid, maar met de nodige verzorging komt het hopelijk goed. Al zal het voor de pups niet evident worden, maar we gaan er alles aan doen om ze in leven te houden en als het nodig is ze zelf voederen. Zeker het teefje met dertien pups kan alle hulp gebruiken.”

Het dierenasiel merkt duidelijk dat de Vlaamse regering zwaar tilt aan dierenwelzijn. “We hebben nog nooit zoveel dieren opgehaald die in beslag worden genomen. Van januari tot nu hebben we al meer dan honderd in beslag genomen dieren opgevangen, dat is meer dan de helft dan vorig jaar. Het is een geruststelling dat het ministerie hieraan meer aandacht geeft, want de situaties die we zien worden met de jaren erger”, besluit Veerle.

INFO

Wie het dierenasiel wil helpen, mag voeding brengen voor de dieren.