'Heksenjacht van vrouw uit Elst op hondenfokker moet stoppen'

Gepubliceerd op 13 augustus 2018 om 17:19

het 1e bericht inzake de korte gedingen vandaag inzake dennenburg-deursen tussen mevr uit de betuwe wat vandaag om 13.00 uur ook diende is binnen. 
------------------------------------------------------------------------

 

Bron: de Gelderlander
Renee van der Lee 
'Heksenjacht van vrouw uit Elst op hondenfokker moet stoppen'


ARNHEM/ ELST - ,,U gaat wel een beetje ver in uw kruistocht.’’ Dat zei de Arnhemse rechter N. Huijgen maandagmiddag tegen de vrouw uit Elst die op internet al jarenlang ten strijde trekt tegen een hondenfokker uit Deursen-Dennenburg. De vrouw beloofde dat ze haar klachten over de fokker voortaan zal neerleggen bij officiële instanties als de Dierenbescherming.

Het fokkersechtpaar uit Deursen-Dennenburg, bij Ravenstein, spande een kort geding aan om de vrouw het zwijgen op te leggen. De stroom aan negatieve publicaties zou schadelijk zijn voor hun hondenhandel en bovendien iedere grond van rechtvaardiging ontberen, zo betoogden ze maandagmiddag in de Arnhemse rechtbank.

De fokkers uit Deursen-Dennenburg verkopen naar eigen zeggen zo'n vierhonderd pups per jaar. Hun advocaat Bob van Treijen wees erop dat er regelmatig inspecties op bezoek komen en dat de kopers vrijwel altijd positieve reacties achterlaten. ,,En als er klachten zijn, wordt naar een oplossing gezocht.’’ De fokkers vroegen de rechter om de vrouw uit Elst een dwangsom van 2000 euro op te leggen voor iedere keer dat de vrouw zich publiekelijk negatief uitlaat over hen. ,,De heksenjacht moet stoppen’’, zo vatte Van Treijen het samen.

Bewijzen
De vrouw had geen advocaat ingeschakeld voor het kort geding, maar las tijdens de zitting een groot aantal berichten voor van internet. Daaruit zou moeten blijken dat de fokkers uit Deursen-Dennenburg er inderdaad een potje van maakten. Ze bleef erbij dat haar stellige beweringen op internet ('Dit zijn gruwelijke broodfokkers die hun vieze, donkere schuren vol hebben liggen met zieke pups') hout snijden. Maar rechter Huijgen hield haar voor dat ze dat niet zo maar mag beweren. ,,Die teksten zijn schadelijk, dus u moet dat ook kunnen bewijzen. Bijvoorbeeld met een verklaring van een dierenarts of zo. U heeft dan de plicht om zaken uit te pluizen.’’

De vrouw vond dat onzin: ,,Hondenliefhebbers zetten zulke verhalen niet op internet als het niet waar zou zijn. Waarom zou het niet kunnen kloppen.’’ De vrouw beloofde wel om de fokkers uit Deursen-Dennenburg voortaan te ontzien op haar Facebook-pagina of andere websites. ,,Ik breng de klachten voortaan naar de erkende instanties.’’

Advocaat Van Treijen zei dat hij toch een vonnis van de rechter wil hebben, als stok achter de deur. Die uitspraak komt volgende week maandag.